KÜLFÖLD

„Borzalmas volt felkészülni az elvesztésére” – ismét megtámadta a halálos kórság a 4 éves kisfiút

Nagyon nehéz küzdelmet kellett többször is megvívnia a súlyos beteg kisgyermeknek. Családja most azért fáradozik, hogy megkapja az életmentő kezelését.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Elképesztő küzdelmet vívott egy mindössze 4 éves kisfiú, akit kétszer is megtámadott a halálos kórság. Az orvosok a kis Ollie Sweeney agyában egy golflabda méretű daganatot találtak. Ám a kisgyermek minden esélye ellenére daccolt a betegséggel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ollie megpróbáltatásai akkor kezdődtek, amikor visszahúzódóvá vált és elment az étvágya is, szinte semmit nem evett. A korábban életvidám és pimasz kisfiú személyisége teljesen megváltozott és magas lázzal küzdött.

Fotó: 123rf

Mint kiderült egy ritka rák támadta meg mindkét alkalommal, ami évente körülbelül 100 gyermeket érint Nagy-Britanniában. Szavakba nem lehetett önteni azt a félelmet, amit a család érzett.

„Amikor az orvosok azt mondták, hogy fel kell készülnünk a kisfiunk elvesztésére, az borzalmas volt. Megkértek minket, hogy töltsünk ki egy DNR űrlapot. Úgy gondoltuk, hogy ne élesszék újra, ha leállna a légzése” – emlékezett vissza a szörnyű pillanatokra a kisfiú édesanyja a The Sunnak.

A 4 éves kisfiú számára egy amerikai kezelés jelentené a végső megoldást

A kétszeri megpróbáltatás után, most a család versenyt fut az idővel, hogy megakadályozzák a neuroblasztóma harmadszori visszatérését. Ehhez azonban 600 ezer fontra (több, mint 256 millió forint) lenne szükségük, hogy részt vehessenek egy speciális kezelésen az Egyesült Államokban.

A kezelés nélkül Ollie esélyei drámaian lecsökkennének, kevesebb mint tíz százalék lenne, hogy megéli a következő öt évet.

„Emlékszem, hogy miközben aludt, fogtam a kezét és sírva azt mondtam neki: „Sajnálom, hogy elhoztalak ebbe a világba, hogy ennyit szenvedj” – tett hozzá Lucy. Jelenleg egy online adománygyűjtést szerveztek a kisfiú kezelésének biztosításához. A családnak már 247 000 fontot, azaz több, mint 105 millió forintot sikerült összegyűjteniük.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?