KÜLFÖLD

A hálószobájában eszméletlenül esett össze a 14 éves fiú, édesanyja talált rá

Ha az orvosok nem figyelnek fel a rendellenességre, akkor szívrohamban meghalt volna a fiatal.
  • Szerző: Ripost

Édesanyja talált rá az eszméletlenül szobájában heverő 14 éves kisfiúra. A Warringtonban élő Harvey Ackerley azután lett rosszul, hogy a vakbele szétrepedt és hányásban tört ki, majd elájult.

A mentősök a Warrington Kórházba szállították kezelésre, ahol vakbélműtéten esett át. Ám a vizsgálatok során egy sokkal súlyosabb problémára is felfigyeltek az orvosok a korábban fitt és egészséges fiú szervezetében.

Fotó: 123rf

Miután felépült a műtétből, átszállították Harvey-t az Alder Hey Gyermekkórházba, ahol további vizsgálatok során kiderült, hogy két lyuk van a szívén.

Egy különösen veszélyes és nagyszabású műtét várt a fiatalra, ami során az orvosok felvágták a mellkasát, kivették a szívét, hogy a lyukakat helyrehozzák. Így egy 15 centis heg maradt a gyermek szervén, amivel a mindennapjait éli.

Az orvosok szerint, ha a lyukakat nem fedezik fel időben, Harvey 25 éves kora előtt szívrohamot kaphatott volna. Anyukája, Gemma szerint a diagnózis sokkolta az egész családot, mivel fia mindig aktív volt, és soha nem mutatta szívbetegség jeleit.

„Az edzői mindig azt mondták, hogy ő a legfittebb a csapatban, sokkolta őket, hogy bármilyen szívproblémája lehet. Most már remekül van, befejezte az iskolát és megkapta a továbbtanuláshoz az eredményeit” – árulta el Gemma a Mirror oldalának.

;

Az első két szívműtétje óta a most 16 éves Harvey visszatért az Alder Hey-be egy további műtétre, hogy eltávolítsák a szegycsonti drótokat a mellkasából, miután azok kellemetlenséget okoztak a számára.

Mindössze hat héttel azután, hogy kés alá feküdt, Harvey az édesanyjával és az édesapjával együtt megmászta a 1085 méter magas Mount Snowdown hegyet, hogy több mint 2 800 000 forintnyi összeget gyűjtsenek a kórháznak, amely megmentette a fiatal az életét.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ropogtatnivalók, melyeket szétkapkod a család
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?