KÜLFÖLD

Mellbevágó: harmadszor kell megküzdenie a rákkal a 9 éves kisfiúnak

A család világa összeomlott, amikor közölték az orvosaik a tragikus hírt.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Teljesen összeomlott egy valley-i család világa, amikor az orvosok közölték velük, hogy a kisfiuk nincs túl a nehezén, és egy újabb küzdelmet kell megvívnia.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A kilencéves Luke Ozga 2019 decembere óta, immár két éven belül harmadszor küzd a rák egy ritka formájával.

Fotó: 123rf

Luke kemoterápiát, sugárkezelést, sőt még csontvelő-átültetést is kapott, hogy legyőzhesse az életveszélyes betegséget, a Non-Hodgkin T-sejtes limfómát. Ám eddig minden erőfeszítés hiábavalónak bizonyult.

„Azt mondták, hogy nem sok lehetőségünk maradt” – mondta a könnyeivel küszködő Heather Ozga, Luke édesanyja.

„Megtudni, hogy a gyermeked rákos, a legszörnyűbb dolog. Ez a harmadik alkalom. Azt mondogatjuk egymásnak, hogy a harmadik alkalom varázslatos lesz. Hogy ez lesz az, ami megmenti őt” – tette hozzá.

A családnak most nagy szüksége van minden anyagi támogatásra, ugyanis utolsó reményük egy texasi speciális kezelés, ami jelenleg a klinikai kísérletek fázisában tart. Ha sikerül részt venniük a kezelésben, a kisfiúnak véget érhetne a rák elleni küzdelme.

Luke Ozgat egy helyi non-profit szervezet, az Armer alapítvány felkarolta, hogy segítség a családot a tengeren túli utazásban és a kezelés finanszírozásában. Véradás keretein belül gyűjtenek adományokat, melynek teljes bevételét a családhoz fogják eljuttatni - írja az ABC News.

Luke lesz mindössze a harmadik T-sejtes leukémiás beteg, aki ebben a kezelésben részesülhet az Egyesült Államokban.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?