KÜLFÖLD

Nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók: kigyulladt egy általános iskola

Az épület tetőszerkezetében csaptak fel a lángok, majd pillanatok alatt tovább terjedtek.
  • Szerző: Ripost

Porig égett egy általános iskola egy hatalmas tűzvészben egyetlen éjszaka alatt. A lángok oltását nyolc tűzoltókocsi és legénysége kezdte meg, de fékezhetetlennek bizonyultak.

A tragédia szeptember 17-én, pénteken este következett be az angliai Dorsetben. A woodboroughi általános iskola tetőszerkezete teljes terjedelmében égett. A lánglovagok több órán keresztül küzdöttek a katasztrófával, első céljuk az volt, hogy más épületre ne terjed át a tűz.

A Dorset és Wiltshire tűzoltóság szóvivője a helyszínre érkezésükkor elmondta: „Mivel a tetőn van, nem olyan könnyű megközelíteni, mintha csak az épület fő része égne. Szóval egy ideig még ott leszünk.”

A helyieknek azt tanácsolták, hogy tartsák zárva az ajtókat és az ablakokat, és lehetőség szerint kerüljék el a környéket. Egy ponton a lángok átterjedtek egy szomszédos ingatlanra is. A tűz okát még vizsgálják, de vélhetően baleset volt.

„Egész éjjel a helyszínen maradtunk, hogy csillapítsuk a forró pontokat és figyeljük az épületet. Két tiszt jelenleg úton van, hogy tűzvizsgálatot végezzenek az ok megállapítása érdekében, és úgy gondoljuk, hogy ez baleset volt” – tette hozzá a tűzoltóság szóvivője.

A katasztrófának nem voltak sérültjei, és senkit sem szállítottak kórházba – jelentette a tűzoltóság.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?