KÜLFÖLD

Most érkezett: Merénylet a német autópályán, eddig hat sérültről érkezett hír

A német hatóságok közlése szerint egy férfi több baleset okozója is volt a Berlint elkerülő autópályán kedd este. Az iraki migráns Allah akbart kiáltott, és közölte, hogy aki közelebb megy, az mind meghal.
címkék:
  • Szerző: WM

A berlini ügyészség azt ígérte, hogy szerda délután adnak bővebb tájékoztatást a történtekről. A legolvasottabb német napilap, a Bild sajtóértesülésekre hivatkozva arról írt, hogy egy 30 éves iraki férfi az elkövető.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI/EPA

A migráns egy autóval három egymást követő balesetet is okozott, amivel feltehetően az volt a célja, hogy ártatlan emberekkel végezzen. A rendelkezésre álló információk szerint a három ütközésben összesen hatan sérültek meg, közülük hárman súlyosan, ők mind motorosok voltak.

MTI/EPA

A bevándorló a harmadik ütközés után kiszállt az autójából, azt kiabálta, hogy Allah akbar, majd egy fémdobozt tett a kocsi tetejére. Közölte, hogy robbanékony dolog van benne, aki közelebb mer menni, az meghal.


A helyszínre érkező rendőrök ártalmatlanították a muszlim férfit. Egy röntgen vizsgálattal pedig megállapították, hogy a fémdobozban szerszámok vannak csupán.

Fotó: PA

A hatóságok még vizsgálják, hogy iszlamista indíttatású támadásról van-e szó. Egyelőre minden jel arra utal, hogy igen.

PA

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?