Létrehozva: 2021.06.08.

„Mesterséges génszekvencia” – újabb bizonyíték, hogy a koronavírus laborszökevény

A tudományos közvélemény egyre inkább hajlik afelé, hogy a világjárványt okozó Sars-Cov-2 koronavírust mesterségesen hozták létre a Vuhani Virológiai Intézetben (WIV). Most újabb két szaktekintély mondta el a meglátásait ezzel kapcsolatban.

Két amerikai tudós nyílt levelet tett közzé a The Wall Street Journal internetes kiadásában, melyben azt írják, hogy a Sars-Cov-2 koronavírus genomjában található egy, a természet törvényeit meghazudtoló génszekvenciát, ami lényegében egyenes bizonyíték arra, hogy a kórokozót mesterségesen, génszerkesztéssel hozták létre.

Dr. Stephen Quay gyógyszerész-virológus és a kaliforniai Berkeley Egyetem fizika professzora, Richard Muller azt állítja, hogy az új típusú koronavírus egy úgynevezett „gain of function” (funkciónövelő) kísérlet során hozták létre a Vuhani Virológiai Intézetben (WIH), ahonnan – egyelőre ismeretlen okokból – kiszabadult.

A „gain of function” kísérlettípusnak a lényege, hogy génszerkesztéssel növelik egy adott kórokozó fertőzőképességét, viszont ez nem azért történik, hogy biológiai fegyverré változtassák azt, hanem csak a laboratóriumi vizsgálatát könnyíti meg a kutatók számára.

Dr. Stephen Quay és kutatótársa, Richard Muller

A tudóspáros által bemutatott bizonyítékok megértéséhez fontos tisztában lenni azzal, hogy a koronavírusok tüskefehérjéi két összekapcsolt félből állnak, és a tüske akkor aktiválódik, amikor a felek elválnak egymástól. Ha ez megtörténik, akkor a vírus képes bejutni a megtámadott sejtbe.

Az eddig ismert, emberekre veszélyes koronavírusok, például a SARS esetében a tüskefehérjék szétválasztása nagyon nehezen tudott csak megvalósulni. De a Sars-CoV-2-ben a két felet összekötő hidat egy furin nevű enzim játszi könnyedséggel vágja ketté. Szerencsétlenségünkre ezt az enzimet az emberi sejtek tömegesen állítják elő, és szinte az egész szervezetben megtalálható; különösen a fertőzésnek leginkább kitett légutakban és légzőszervekben

Dr. Stephen Quay és Richard Muller arra jött rá, hogy a koronavírus tüskefehérjék hídjának egy részét egy olyan természetellenes génszekvencia kódolja, ami arra enged következtetni, hogy azt szándékosan, génszerkesztés segítségével tették könnyen sebezhetővé a furinnal szemben.

A szóban forgó génszekvencia a CGG-CGG dupla-kodon kombináció, ami két anginin aminosavat kódol. Ezt a kombinációt a tudósok előszeretettel használják a funkciónövelő kísérletek során, de a természetben rendkívül ritkának számít. Az eddig felfedezett koronavírus fajtákban például még sosem találtak hasonlót; kivéve a járványért felelős Sars-Cov-2-őt.

„A CGG-CGG kombinációt soha nem találták meg a természetben kifejlődött koronavírusokban. Egy vírus képtelen felvenni úgy egy kodon génszekvenciát, hogy az nem szerepel a közeli rokonainak a genomjában. Persze mindezek ellenére is van némi esély arra, hogy véletlenül, mutációk révén jött létre, de ez annyira ritka és természetellenes, hogy sokkal valószínűbb, hogy laboratóriumban hozták létre”

– fogalmazott dr. Stephen Quay és Richard Muller. Rövid időn belül ők a második szakértői páros, aki tudományos bizonyítékokkal állt elő azzal kapcsolatban, hogy a koronavírust mesterségesen hozták létre.

A Vuhani Virológiai Intézet (WIV). Egyre többen gondolják, hogy innen szökött meg a Sars-Cov-2 koronavírus

Ahogy arról a Ripost beszámolt, Angus Dalgleish a St. George’s, University of London professzora, valamint Birger Sørensen, a Immunor nevű gyógyszeripari vállalat vezetője felfedezett a koronavírus szerkezetében néhány „egyedi ujjlenyomatot”, melyek arra engednek következtetni, hogy a kórokozónak nincsen természetes őse, így az eredetével kapcsolatban a „laboratóriumi manipuláció” az egyetlen logikus magyarázat.

Dalgleish és Sørensen is azt állítja, hogy az új típusú koronavírus egy funkciónövelő kísérlet során jött létre. Feltételezésük szerint a kínai tudósok vettek egy közönséges barlangi denevérekben talált természetes koronavírust, amire mesterségesen létrehozott tüskefehérjéket rögzítettek, melynek hatására a Sars-Cov-2 nagyon fertőzővé és halálossá vált.

Ezt az elméletet azzal magyarázzák, hogy a koronavírus tüskefehérjéjében található egy nagyon érdekes aminosav-szekvencia, mely négy pozitív töltéssel rendelkező aminosavból áll, csakhogy ez a szerkezet a természet törvényei alapján nem létezhetne.

A koronavírus tüskefehérjéjén található négy pozitív töltésű aminsav, melyek mágnesként tapadnak az emberi sejtekhez

„Mivel a mágnesekhez hasonlóan a pozitív töltésű aminosavak taszítják egymást, ritkán találunk egymás után akár hármat is a természetben előforduló organizmusokban. Ennek megfelelően a négy egymás után következő pozitív aminosav 'rendkívül valószínűtlen', a fizika törvényei alapján egyszerűen lehetetlen. Ilyen tüskefehérjéje csak akkor lehet egy koronavírusnak, ha azt mesterségesen adták hozzá a kórokozóhoz”

– fogalmazott a Daily Mailnek Angus Dalgleish, aki azt is elárulta, hogy a koronavírus pont ezt a természetellenes aminsav-szekvenciát használja arra, hogy megkapaszkodjon az emberi sejtekben.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Haalandot keresik, Ancelotti szemöldöke legyőzte Guardiolát - mutatjuk a legjobb BL-negyeddöntős mémeket

origo.hu

Spontán öngyulladás: minden magyarázat nélkül gyulladt fel több ember

borsonline.hu

„Tökéletesen passzol” – Szoboszlai váratlan helyről kapott segítséget

vg.hu

A vártnál előbb érkezett a felezés a bitcoin piacán: ennek senki sem örülhet

ripost.hu

Özönlenek a gratulációk Vastag Csabának és feleségének

mandiner.hu

Szalai Zoltán a NatCon-botrányról: Ez egy rendszerszintű jelenség (VIDEÓ)

origo.hu

Elképesztő dolgok történtek a római bordélyházakban

astronet.hu

Ennek a 4 csillagjegynek bőséget hoz a Bika hava

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

ripost.hu

Nem hiszed el, miből él most Klapka György lánya

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Pánikban tört ki apa és fia, mikor rájöttek, mire bukkantak kutyasétáltatás közben

KÜLFÖLD

Zokogott a bíróságon a két általános iskolás, akik meggyilkolták egy harmadik társukat

KÜLFÖLD

Nem bírtak magukkal: nyilvánosan elégítette ki szerelmét a nő

KÜLFÖLD

Kegyetlen döntést kellett meghoznia a kismamának: a saját élete vagy születendő gyermeke a fontosabb?