KÜLFÖLD

„Mesterséges tüskefehérje” – megdöbbentő tanulmány született a koronavírusról

A tudományos közvélemény egyre inkább hajlik afelé, hogy a világjárványt okozó Sars-Cov-2 koronavírust mesterségesen hozták létre, és egy vuhani laboratóriumból szabadult el. Most újabb két szakember mondta el a meglátásait ezzel kapcsolatban.

Angus Dalgleish brit onkológus és egy norvég virológus, Birger Sørensen publikáció előtt álló tanulmánya szerint a koronavírus szinte biztosan nem természetes úton fejlődött ki, ugyanis a kórokozó burkán helyet foglaló tüskefehérjékben egy olyan bonyolult aminosav-szekvencia található, ami kizárólag laboratóriumi körülmények között jöhetett létre – írja a Daily Mail internetes kiadása.

Angus Dalgleish a St. George’s, University of London professzora, Birger Sørensen pedig az Immunor nevű gyógyszeripari vállalat vezetője, amely többek között a Biovacc–19 koronavírus elleni vakcina kifejlesztésén is dolgozik. A két tudós nevével fémjelzett kutatás egyik legfontosabb eredménye, hogy a koronavírus szerkezetében felfedeztek néhány „egyedi ujjlenyomatot”, melyek arra engednek következtetni, hogy a kórokozónak nincsen természetes őse, így az eredetével kapcsolatban a „laboratóriumi manipuláció„ az egyetlen logikus magyarázat.

A Quarterly Review of Biophysics Discovery című cambridge-i tudományos folyóiratban hamarosan megjelenő tanulmányban részletesen bemutatásra kerül, hogy a Vuhani Virológiai Intézetben rendszeresen végeztek úgynevezett ”gain of function„ (funkciónövelő) kísérleteket.

Ennek a kísérlettípusnak a lényege, hogy génszerkesztéssel mesterségesen növelik egy adott kórokozó fertőzőképességét, viszont ez nem azért történik, hogy biológiai fegyverré változtassák azt, hanem csak annak laboratóriumi vizsgálatát könnyíti meg a kutatók számára.

A vuhani Virológiai Intézet (WIV). Egyre többen gondolják, hogy innen szökött meg a Sars-Cov-2 koronavírus.

Fontos megjegyezni, hogy funkciónövelő kísérletek bioetikai szempontból megkérdőjelezhetőek, hiszen előre nem látható módon változtathatja meg egy vírus tulajdonságait. Éppen ezért Barack Obama korábbi amerikai elnök 2014 októberében ideiglenesen fel is függesztette ezeknek a víruskísérleteknek a finanszírozását.

Dalgleish és Sørensen azt állítja, hogy az új típusú koronavírus egy funkciónövelő kísérlet során jött létre. Feltételezésük szerint a kínai tudósok vettek egy közönséges barlangi denevérekben talált természetes koronavírust, amire mesterségesen létrehozott tüskefehérjéket rögzítettek, melynek hatására a Sars-Cov-2 nagyon fertőzővé és halálossá vált.

Ezt az elméletet azzal magyarázzák, hogy a koronavírus tüskefehérjéjében található egy nagyon érdekes aminosav-szekvencia, mely négy pozitív töltéssel rendelkező aminosavból áll, csakhogy ez a szerkezet a természet törvényei alapján nem létezhetne.

”Mivel a mágnesekhez hasonlóan a pozitív töltésű aminosavak taszítják egymást, ritkán találunk egymás után akár hármat is a természetben előforduló organizmusokban. Ennek megfelelően a négy egymás után következő pozitív aminosav „rendkívül valószínűtlen„, a fizika törvényei alapján egyszerűen lehetetlen. Ilyen tüskefehérjéje csak akkor lehet egy koronavírusnak, ha azt mesterségesen adták hozzá a kórokozóhoz”

- fogalmazott a Daily Mailnek Angus Dalgleish, aki azt is elárulta, hogy koronavírus pont ezt a természetellenes aminsav-szekvenciát használja arra, hogy megkapaszkodjon az emberi sejtekben.

A koronavírus tüskefehérjéjén található négy pozitív töltésű aminsav, melyek mágnesként tapadnak az emberi sejtekhez.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a hamarosan megjelenő tanulmányt korábban már számos tudományos folyóirat visszautasította a hiányos adatok miatt, ezért a szerzőknek többször is módosítaniuk kellett rajta.

Ahogy arról a korábban beszámolt, az amerikai politikusok, és a tudományos közélet egyre inkább hajlik arra, hogy az új típusú koronavírust mesterségesen hozták létre. Az amerikai szövetségi törvényhozás Hírszerzési Bizottságának (Intelligence Committee) republikánus tagjai szerint a rendelkezésre álló bizonyítékok azt mutatják, hogy az új típusú koronavírusa Vuhani Virológiai Intézetből szabadult ki, ezért arra szólították fel a Joe Biden vezette kabinetet, hogy a legfelsőbb szinteken gyakoroljanak nyomást Kínára, és szorgalmazzanak egy teljes körű vizsgálatot a világjárvány forrásának pontos meghatározása céljából.

A hónap elején ráadásul 18 virológus, mikrobiológus és járványügyi szakember nyílt levelet tett közzé a méltán híres Science című tudományos folyóirat internetes kiadásában, melyben kategorikusan kijelentették, hogy „életképes” az elmélet, mely szerint a világjárványért felelős Sars-Cov-2 koronavírus a vuhani Virológiai Intézetből (WIV) szökött meg.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?