KÜLFÖLD

Long-covid: a brit család egy éve szenved a tünetektől

Orrvérzés, kiütések, gyomorfájdalmak, allergia, fejfájás, szemproblémák – ezek mind jelentkeztek az elmúlt évben.
  • Szerző: Ripost

A héttagú család tavaly márciusban kapta el a kórt. A Sky News a betegség megjelenésének egy éves évfordulójának apropóján beszélt a családdal, akik egy éve folyamatosan együtt élnek a vírussal vagy annak az utóhatásaival, azaz long-covid alakult ki náluk.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az első dolog, amit észrevett a riporter, az a hátsó kert letaposott, sáros füve. Az elmúlt egy évben, mint sok más család, ők is az idejük nagy részét ott töltötték.

Kiderült: a 37 éves Charlie és a 41 éves férje, Zed, valamint öt gyermekük – Nico 15, Beck 12, Indiana 10, Emmett 8 és Mimi 5 – tavaly márciusban egymás után lettek betegek.

Mindannyian azóta szenvednek, különösen a gyerekek.

Képünk illusztráció

Volt orrvérzés, fejfájás, kiütés, kézhámlás, láb- és szájfekélyek – olyan hosszú a lista, hogy szinte hihetetlen, hogy ennyi minden összefüggésben lehet a koronával, ez a long-covid tünetegyüttes.

„Egyszer a nappaliban voltam és tévéztem, amikor elkezdett szúrni a mellkasom. Akkor kórházba is kerültem. Most csak a fejfájás és a lábviszketés maradt, ami ellen nem sokat tehetek„ – mondta Charlie.

A nő kiemelte, hogy azért volt nehéz a gyerekekre vigyázniuk, mert ő és a férje sem voltak jól.

„Tehát a saját rosszullétünk mellett kellett kezelni 5 beteg gyereket, akik közül ketten nagyon nehzen viselték a betegséget, a többieknél is rosszabbul voltak. ”

A család sok segítséget kapott a Long-covid kids Facebook-csoporttól. A felnőtteknek létezik már ilyen típusú szakrendelés, de gyerekek esetében ritkább az elhúzódó covid, így a kezelés is még gyerekcipőben jár.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?