KÜLFÖLD

Lengyelországban is megjelent a koronavírus

Egy korábban Németországban járó embernél mutatták ki.
  • Szerző: Ripost

Az illető jól érzi magát, a nyugat-lengyelországi Zielona Góra város kórházában kezelik – közölte sajtóértekezletén Lukasz Szumowski lengyel egészségügyi miniszter.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Elmondta: házi karanténba helyezték a beteggel korábban érintkező embereket, családtagokat .

Megtudtuk: a beteg telefonon értesítette tüneteiről az orvost, ezt követően speciális mentőautóval szállították kórházba. A miniszter közlése szerint a lengyelországi kórházakban 68 fertőzésgyanús embert vizsgálnak, mintegy ötszázan karanténban vannak.

Fotó: shutterstock

Szerda este először tartják meg a koronavírus miatt a kormány mellett már korábban felállított válságstáb ülését. A testület ezentúl naponta tanácskozik. Még az első fertőzés kimutatása előtt bejelentettek a Covid-19 okozta esetleges járványra felkészítő kórházi gyakorlatokat is.

Lengyel kezdeményezésre szerdán Prágában megkezdődött a visegrádi kormányfők rendkívüli csúcstalálkozója, amelyen megvitatják a koronavírus terjedésének megakadályozásával kapcsolatos teendőket is. Pénteken, szintén Varsó kezdeményezésére, az uniós egészségügyi miniszterek tartanak rendkívüli tanácskozást Brüsszelben.

A folyamatosan frissülő online térkép szerint eddig 93 160 esetet regisztráltak.

Egyre több ország jelenti be, hogy megbetegedést regisztráltak. Indonézia, Portugália, Szenegál, Tunézia, Szaúd-Arábia, Jordánia, Marokkó és Lettország hétfőn jelentette be, hogy van koronavírus az országban. Kedden Ukrajna is közölte, hogy regisztrálták az első beteget. Magyarországon továbbra sincs koronvírus.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?