KÜLFÖLD

Lengyelországban is megjelent a koronavírus

Egy korábban Németországban járó embernél mutatták ki.
  • Szerző: Ripost

Az illető jól érzi magát, a nyugat-lengyelországi Zielona Góra város kórházában kezelik – közölte sajtóértekezletén Lukasz Szumowski lengyel egészségügyi miniszter.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Elmondta: házi karanténba helyezték a beteggel korábban érintkező embereket, családtagokat .

Megtudtuk: a beteg telefonon értesítette tüneteiről az orvost, ezt követően speciális mentőautóval szállították kórházba. A miniszter közlése szerint a lengyelországi kórházakban 68 fertőzésgyanús embert vizsgálnak, mintegy ötszázan karanténban vannak.

Fotó: shutterstock

Szerda este először tartják meg a koronavírus miatt a kormány mellett már korábban felállított válságstáb ülését. A testület ezentúl naponta tanácskozik. Még az első fertőzés kimutatása előtt bejelentettek a Covid-19 okozta esetleges járványra felkészítő kórházi gyakorlatokat is.

Lengyel kezdeményezésre szerdán Prágában megkezdődött a visegrádi kormányfők rendkívüli csúcstalálkozója, amelyen megvitatják a koronavírus terjedésének megakadályozásával kapcsolatos teendőket is. Pénteken, szintén Varsó kezdeményezésére, az uniós egészségügyi miniszterek tartanak rendkívüli tanácskozást Brüsszelben.

A folyamatosan frissülő online térkép szerint eddig 93 160 esetet regisztráltak.

Egyre több ország jelenti be, hogy megbetegedést regisztráltak. Indonézia, Portugália, Szenegál, Tunézia, Szaúd-Arábia, Jordánia, Marokkó és Lettország hétfőn jelentette be, hogy van koronavírus az országban. Kedden Ukrajna is közölte, hogy regisztrálták az első beteget. Magyarországon továbbra sincs koronvírus.

És ezeket olvastad már?