KÜLFÖLD

Lábfájással kezdődött, fél éve van hátra a hatgyermekes rákos édesanyának

Már csak gyerekeinek szeretne örömöt szerezni az utolsó napjain.
  • Szerző: Ripost

A hatgyermekes édesanya állandó lábfájdalommal és légzési nehézséggel fordult orvoshoz.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az első vizsgálatok egy vérrögre adtak gyanút, de aztán a legrosszabb rémálma vált valóra. Kiderült ugyanis, hogy tüdőrákja van, és már az egész szervezetében kialakultak áttétek.

Az Edinburhgban élő 35 éves Holly Blake korábban digitális segítőként dolgozott, de a kemoterpia miatt fel kellett adnia munkáját. Az édesanya úgy vágott neki a következő kezelésnek, hogy már a második után közölték vele az orvosai: „legfeljebb csak hat hónapja van hátra.”

„Fogalmunk sem volt róla, nem volt semmilyen tünetem” – árulta el Holly a Mirror oldalának.

„Azt hitték, csak egy vérrög van a lábamban, de aztán megröntgeneztek. A tüdőm akkor már tele volt áttétes rákkal. Ez egy ritka fajta szarkóma, mely a nyirokcsomómon át egészen a vádliig elterjedt” -tette hozzá Holly, majd nem sokkal később kiderült, hogy az újabb sugárkezelés sem vált be a számára.

Az édesanyának hat gyermeke van: Eli (17), Poppy (14), Daisy és Pippa ikrek (10), és még egy ikerpár Edward és Primrose (3). A végzetes diagnózis után családja összegyűlt és már azt is megbeszélték, hogy az anyuka halála után hová kerülnek a gyerekek. A legfiatalabb ikerpár édesapjuk, Niccolas Scott mellé kerül, még az idősebb gyerekek nagymamájukhoz Diana Blake (53) gondozásában lesznek.

„Minden nagyon gyorsan történt. Abszolút ez volt az utolsó dolog, amire számítottam. Teljesen lesokkolt és képtelen voltam elhinni. Nem voltak semmilyen egészségügyi vagy tüdőproblémáim. Még csak nem is iszom” – mondta megtörten az édesanya.

„Mindenki csodálatosan viselkedik. Rengeteg támogatást kaptam, összefogott az egész család. Remélem tudok még néhány szép dolgot tenni a gyerekeimért, mielőtt meghalok” – tette hozzá Holly Blake.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?