KÜLFÖLD

A sokkoló igazság: érdemes oltatni magukat a terhes nőknek? Itt a válasz!

A várandós kismamáknak fontos erről tudni, megdöbbentő adatok érkeztek.
  • Szerző: Ripost

Az Egyesült Királyság Nemzeti Egészségügyi Szolgálata (NHS) adatai szerint az oltás a terhes nőknek is fontos: minden ötödik súlyos covidos, oltatlan beteg terhes nő – írja a Mirror. Az NHS adatai szerint a brit koronavírusos betegek közül a súlyos állapotban lévők 20 százaléka terhes nő.

Fotó: Northfoto

Mostanra az ajánlás a briteknél is az, hogy a Covid-fertőzés komoly veszélyt jelent a kismamákra, és tanácsolják nekik a vakcina felvételét.

Az adatok szerint a súlyos állapotú, gépekre kötött 16 és 49 év közötti nők közül a terhes nők 32 százalékot tesznek ki, szemben a koronavírus megjelenésekor a kezdeti 6 százalékkal. Az eddigi eredmények mind azt mutatják, hogy az oltás biztonságos számukra is, így jól látható, hogy annak is érdemes felvennie az oltást, aki gyermeket tervez.

Fotó: koronavirus.gov.hu

„Az intenzív osztályon a nem oltott terhes nők magas száma bizonyítja a betegség kockázatát a terhesség alatt” – magyarázta dr. Edward Morris brit orvos.

Az oltás kisebb kockázat, mint a Covid

Mint azt már több szakember is hangsúlyozta, az oltás kisebb kockázatot jelent, mint a megfertőződés. Ezt már számtalan alkalommal Rusvai Miklós virológus is kiemelte:

„Az oltás még mindig kevesebb kockázattal jár, mint maga a koronavírus okozta megbetegedés és annak szövődményei.”

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A klasszikus linzer titka
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?