KÜLFÖLD

Szívmelengető: két hét után így ölelik egymást a koraszülött ikrek – fotó

Az orvosok már lemondtak az egyik kisgyermekről, aki minden rossz esélyére rácáfolt. Mindenkit meglepett a kislány élni akarása.
  • Szerző: Ripost

Borzalmas hírt közöltek a liverpooli Waltonban élő édesanyával, amit egy szülőnek sem szabadna hallania. Laura Hough ikrekkel volt várandós, ám egyik gyermekéről lemondtak az orvosok.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Március 8-án, amikor 30 hetes terhes volt, sürgősségi császármetszést végeztek a fiatal édesanyán, mert egyik gyermeke nem kapott elegendő tápanyagot a méhben. Előtte azonban közölték a kismamával, hogy egyik gyermeke valószínűleg, így sem fog életben maradni.

összeölelkezte a koraszülött ikrek

A koraszülőtt ikrek, Neve és Louie
Fotó: YouTube

Az ikreket születésük után azonnal elválasztották egymástól, hogy megkezdjék a kezelésüket. Louie súlya körülbelül 1,3 kilogramm volt, még Neve alig több mint 40 deka.

„Hetente kétszer jártam a kórházba, mert Neve placentája megromlott. Külön burokban növekedtek, ami megváltoztatta a véráramlását, ezért végül császármetszéssel kellett megszületniük” – számolt be róla az édesanya, akinek ezzel még koránt sem értek véget a megpróbáltatásai. A szülés után Louie tüdeje összeomlott, így nem tudott normálisan lélegezni.

A megrázó események után két héttel, egy inkubátorban találkozhattak először egymással az ikrek, hogy egy hatalmas öleléssel kapaszkodjanak egymásba. Laura (27) és Chris Carey a nyilvánossággal is megosztották a szívet melengető pillanatot. A képen jól látszik, hogy testvére kétszer nagyobb mint Neve.

„Soha nem láttak még ilyen kicsi babát, aki magától képes lélegezni és nincs szükséges segítségre. Hihetetlen, hogy mennyi élni akarás van benne” – tette hozzá meghatottan az édesanya.

Laura beismerte, annak ellenére, hogy örült a csecsemők születésének, nagyon félt, mert az orvosok figyelmeztették Neve esetleges halálára. A kislány azonban igazi harcosnak bizonyult és hihetetlenül boldoggá tette anyukáját azzal, hogy életben maradt – írja a Daily Mail.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?