KÜLFÖLD

Kim Dzsongun drámai vallomása! Közeleg a vég?

Kim Dzsongun észak-koreai vezető gyakorlatilag elismerte, hogy az emberek éheznek az országban, és ezzel valamit kezdeniük kell.
  • Szerző: Ripost

Egyre több spekuláció látott napvilágot arról, hogy megdőlni látszik Észak-Korea diktatúrapolitikája. A találgatásoknak ráadásul eléggé komoly alapjai vannak, ugyanis azt Kim Dzsongun is elismerte, hogy az országban élelmiszer ellátási problémákkal küzdenek, melyet egyrészt a koronavírus-világjárvány és a tavalyi tájfunok okoztak – írja a Foxnews.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kim Dzsongun
Fotó: Mikhail Svetlov / Getty Images

Egyes becslések szerint közel tízmillió észak-koreai embernek van szüksége humanitárius segítségre. Egy Észak-Koreából származó nem megerősített jelentés szerint a háztartások kevesebb, mint 30% -a étkezett megfelelőn módon az elmúlt hónapokban.

Ebben az is nagyrészt közrejátszott, hogy az ország lezárta határait, hogy megakadályozza a koronavírus-járvány kitörését. Ezt követően a fő kereskedelmi partnerükkel, Kínával folytatott kereskedelem 90%-kal csökkent, ám ennek ellenére is, Phenjan többször visszautasította a támogatást és az élelmiszer-segélyek nemzetközi ajánlatait.

Szakértők szerint ezek a lépések a rendszer összeomlását jelzik...

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?