Létrehozva: 2020.06.12.

Joe Biden testvére egy közönséges szélhámos: luxusban él, de 20 éve nem fizet ki egy kártérítést

Joe Biden demokrata elnökjelölt családjában egymást érik a korrupciós ügyek, a legújabb Biden-botrány azonban minden korábbi eseten túltesz.

Joe Biden demokrata párti amerikai elnökjelölt testvére, Francis W. Biden idestova 20 éve nem fizeti ki azt az 1 millió dolláros kártérítést, amit egy részben általa okozott halálos közúti baleset károsultjainak ítélt meg a bíróság – írja a Daily Mail internetes kiadása.

A brit bulvárlap oknyomozó cikke szerint 1999-ben a kaliforniai bíróság jogerősen elítélte bűnrészesség vádjával Francis W. Bident egy közúti baleset kapcsán, amiben Michael Albano az életét vesztette. A bírósági dokumentumok alapján Francis Biden egy általa bérelt nagy teljesítményű sportautó anyósülésén utazott, amikor egy gyalogos kilépett az úttestre, ő pedig manuálisra kapcsolta a sebváltót és utasította a sofőrjét, hogy üsse el figyelmetlen járókelőt. A tragédia után ráadásul Biden azt javasolta, hogy hajtsanak tovább, de a sofőr erre már nem volt hajlandó. Kiszállt az autóból, elmenekült a helyszínről, majd jelentkezett a rendőrségen, ahol beismerő vallomást tett.

Az Francissel szembeni elmarasztaló ítéletet követően pár hónappal a bíróság 1 millió dollár (306 millió forint) kártérítést ítélt meg Albano családjának, amit részben Bidennek kellett volna kifizetnie. A demokrata elnökjelölt öccse azonban elmenekült Kaliforniából és az üggyel kapcsolatos egyetlen bírósági tárgyaláson sem jelent meg, sőt, azóta sem fizette ki kártérítés rá eső részét. A pénzt 2008-ban egy bírósági végrehajtás útján is megpróbálták behajtani, de Francis számláin mindösszesen 29 dollárt, azaz kevesebb, mint 10 ezer forintot talált az adóhatóság. Az elhunyt családja ekkor egy levelet is írt a kártérítéssel kapcsolatban Francis bátyjának, Joe Biden alelnöknek, aki erre azt a választ adta, hogy az „öccse szegény, nem tud fizetni és egyébként is ártatlannak vallja magát az ügyben.”

A jelenlegi demokrata elnökjelölt azonban vélhetően hatalmasat hazudott az öccse vagyoni helyzetéről, ugyanis Daily Mail kiderítette, hogy Francis még amerikai viszonylatban is elképesztő luxusban él. Például feleségével közösen tulajdonol egy 600 ezer dolláros floridai ingatlan, az autógyűjteményéből pedig egy 40 ezer dolláros Range Rover terepjárót használ leggyakrabban. Arról nem is beszélve, hogy Francis több multinacionális nagyvállalat elnökségi tanácsának is tagja, melynek köszönhetően több száz ezer dollár bevételre tesz szerint minden évben. Ezen kívül pedig egy nagy floridai ügyvédi iroda vezetője is.

A kacifántos ügyben talán az a legszomorúbb, hogy Francis Biden mindent megtesz annak érdekében, hogy egy árva dollárt se kelljen kifizetnie a jogerősen megítélt kártérítésből. Albano családjának ügyvédei már megszámlálhatatlan felszólítást küldtek az üggyel kapcsolatban Francisnek, a családtagjainak és a munkatársainak az elmúlt 20 évben, de eddig még egyre sem érkezett válasz.

„Francisnek fizetnie kell azért, amit tett. Már 20 év eltelt a tragédia óta, de mi megyünk tovább, soha nem adjuk fel. Érzelmileg és fizikailag is szörnyű érzés, hogy a mai napig sem láttunk semmit a jogosan megítélt kártérítésből. De talán a legszörnyűbb, hogy még bocsánatot sem kért Albano halála miatt. Nem múlik el nap, hogy ne hiányozna nekem az édesapám” – fogalmazott a Daily Mailnek Albano lánya, Lorraina.

Ez is érdekelhet

origo.hu

20+1: amikor a Simpson-család előre látta a jövőt!

origo.hu

Hazakerülhet Suhajda Szilárd holtteste a Mount Everestről

borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

vg.hu

Menekülnek az üzemanyag-kereskedők a benzinárstop elől: péntektől újabb árcsökkentést hajtanak végre

origo.hu

Vajna Tímea bikiniben mutatta meg műtéti hegeit

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

ripost.hu

Hajrá: Liverpool! Szoboszlaiék az élen, csodacsapatot is megelőznek

ripost.hu

Dühöngött és sírt Harry herceg, ez volt az utolsó csepp a pohárban

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Szörnyű: Rejtélyes körülmények között eltűnt a milliárdos házaspár 16 éves lánya

KÜLFÖLD

Zelenszkij elleni merényletre készült egy lengyel férfi

KÜLFÖLD

Orbán Viktor után a lengyel elnököt fogadta magánrezidenciáján Donald Trump

KÜLFÖLD

Borzasztó tragédia: a 10 éves kisfiú arra ébredt, hogy az apja megölte az összes családtagját