KÜLFÖLD

Ikerlányai születésnapján vesztette életét a négygyermekes édesapa

Borzalmas tragédia miatt kellett meghalnia a családfőnek. Egyetlen bűne az volt, hogy segíteni akart.
  • Szerző: Ripost

Felfoghatatlan tragédiáról számoltak be az angliai Essexből. Egy négygyermekes édesapa pont iker gyermekei születésnapján vesztette életét, miközben megpróbált megmenteni egy bajba jutottat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A csodálatosnak nevezett James Gibbons-ra május 2-án eszméletlenül elterülve találtak rá az utcán, miután elment valamiért. Pont aznap ünnepelték egy kerti partin ikerlányai második születésnapját.

Fotó: Pixabay

James vízvezeték szerelőként dolgozott, még saját céget is alapított, hogy eltartsa családját. Az orvos szakértő a hasán többszörös szúrt sebet talált, ami miatt elvérzett. A halál okát később a halottkém is megerősítette. A Gibbons halálával kapcsolatos vizsgálatot azonban felfüggesztették, miután megerősítették, hogy egy tinédzser az egyetlen vádlott.

A nyomozás során kiderült, hogy az édesapa vasárnap este fél tíz körül késelték meg a helyiek által „Alcatraznak” nevezett lakótelepen. Egyetlen bűne az volt, hogy megpróbált megmenteni egy hajléktalant a tinédzser banda kegyetlenkedésétől.

A gyilkossággal vádolt 16 éves fiú hétfőn állt a Chelmsford Crown bíróság elé. Több társát is őrizetbe vették a hatóságok, mivel azon a végzetes napon, a banda együtt iszogatott és terrorizálta a helyieket.

„James négy kisgyermek csodálatos apukája volt. 11 éve volt házas élete szerelmével, szerető és gondoskodó fiú és testvér volt. Keményen dolgozó, családcentrikus ember volt, aki a saját fürdőszoba-szerelő cégét vezette. Nagyon boldog jövő állt előtte és családja előtt. Ez a tragédia pont azután történt, hogy megünnepelték ikerlányai második születésnapját. Teljesen összetörtünk ezen az értelmetlen veszteségen, ami mindannyiunkat lesújtott” – búcsúzott tőle a családja.

„James az a fajta ember volt, aki mindig kész volt segíteni a nála kevésbé szerencséseknek, és ezt tette vasárnap este is. Gibbo, te tényleg egy voltál a millióból. Nem tudom elhinni, hogy elmentél, de az emlékeidet meg fogom őrizni... túl korán vettek el téged tőlünk, de nyugodj örök békében” – tette hozzá a család.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?