KÜLFÖLD

Havonta több halálos áldozata van a koronavírusnak, mint az AIDS-nek

Meghaladta a félmilliót a koronavírus-járvány halálos áldozatainak a száma.
  • Szerző: Ripost

Az igazolt fertőzöttek száma globálisan meghaladta a 10 milliót, és bár a naponta regisztrált új esetek száma csökkent az utóbbi hetekben, több országban, például az Egyesült Államokban, Indiában és Brazíliában is új csúcsok dőlnek, a Reuters hírügynökség legfrissebb, vasárnap éjszaka kiadott összesítése szerint.

Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock

Világszerte meghaladta a félmilliót a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma, jelenleg 501 281-en hunytak el. Az Egyesült Államokban szombatról vasárnapra 288 ember vesztette életét a Covid-19 nevű betegség szövődményeiben – közölte a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház. Brazíliában helyi idő szerint vasárnap este azt jelentette be az egészségügyi minisztérium, hogy az utóbbi 24 órában 30 476 igazolt új fertőzöttet és 552 halálos áldozatot regisztráltak, ami rekordnak számít.

Júniusban átlagosan naponta 4700 ember halt bele a betegségbe világszerte, ami óránként 196-ot jelent. A halálos áldozatok mintegy negyedéről (125 768) az Egyesült Államokból érkezett jelentés.

Havonta átlagosan 78 ezer emberéletet követelt a vírus, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint az AIDS esetében ez a szám 64 ezer, a malária esetében pedig 36 ezer.

Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma és a számontartás kritériumai is eltérőek a különböző országokban.

És ezeket olvastad már?