KÜLFÖLD

Gépfegyveres terrortámadást akadályozott meg egy biztonsági őr Párizsban

Egy szórakozóhely biztonsági őre hirtelen hozott egy jó döntést, amivel vélhetően több mint 10 ember életét sikerült megmentenie.

Egy katonai egyenruhába öltözött arab férfi terrortámadást szeretett volna elkövetni a Párizs agglomerációjához tartozó La Blanc-Mesnil nevű kisváros katolikus templomában imádkozó keresztény hívek ellen július 24-én este 7 órakor – írja a La Parisien francia hírportál.

A lap beszámolója szerint a támadó terepmintás katonai egyenruhában, egy félautomata gépkarabéllyal és szamurájkarddal felfegyverkezve, hangos Allah akbart kiabálva rohant a templom irányába. Szerencsére azonban épp akkor tartott hazafele egy helyi szórakozóhely biztonsági őre, aki az eseményeket látva elgázolta autójával az iszlám terroristát, majd a járműből kiszállva kirúgta a kezéből a lőfegyvert és ököllel véresre verte a fejét.

A biztonsági őr azonnal riasztotta a hatóságokat, miután lefegyverezte a férfit. A rendőrség kiérkezésig pedig egyszemélyes hadseregként őrizte a magzatpózban kegyelemért könyörgő arab terroristajelöltet.

Az incidensről több telefonos videófelvétel is kering a nagy közösségi oldalakon.

A biztonsági őr az eset után azt nyilatkozta a francia sajtónak, hogy a késes és botos támadásokhoz már hozzá van szokva, de ez a helyzet még neki is új volt. Saját bevallása szerint gondolkodás nélkül gázolta el a gépfegyverrel rohangáló arab férfit, mert az ösztönei azt súgták, hogy valami nagy rossz fog történni, ha nem cselekszik.

A terrorista által kiszemelt katolikus templom egyik elöljárója azt mondta, hogy „a támadást meghiúsító biztonsági őr egy valódi hős, aki több mint 10 keresztény életét mentette meg a földi pokoltól.”

Az arab férfit a rendőrség őrizetbe vette és illegális fegyvertartás, valamint lőfegyverrel történő halálos fenyegetés miatt emeltek vádat ellene. Mint később kiderült, a támadó alkoholos befolyásoltság alatt állt, több mint 1g/liter volt a véralkohol szintje. Ez körülbelül 3 korsó sörnek felel meg egy normál méretű férfi esetében. A hírek szerint az esetet nem minősítették terrortámadásnak, egyelőre nem tudni, miért.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?