KÜLFÖLD

„Ez sosem lesz könnyebb” – összetört az édesanya, miután 14 éves fia öngyilkos lett

Az asszony úgy gondolja, hogy segíthetett volna a gyermekén, ha időben észrevette volna az intő jeleket.
  • Szerző: Ripost

A Warwickshire-i Nuneatonból származó Tracey Tyler bátran beszélt mély fájdalmáról, arról, hogyan veszítette el 14 éves fiát, Samet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az édesanyának fogalma sem volt arról, hogy fia mentális problémákkal küzd. Ami végül a szörnyű tragédiához vezetett.

Sam az interneten beszélgetett a barátaival, amikor azt mondta nekik, hogy hét másodperc múlva visszajön, ám soha többé nem tért vissza.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

„Nem láttam, hogy szenved, de ezt lehetetlen észrevenni, mert boldogok voltunk. Egyik barátja sem látta, a barátnője sem látta, boldognak tűnt” – kezdte szívszorító történetét Tracey.

„Amikor Sam meghalt, mindig azt gondoltam, bárcsak betegségben halt volna meg, vagy bárcsak balesetben halt volna meg. De valóban betegségben halt meg, csak nem tudtam, hogy rosszul van, és ez az, amivel együtt kell élnem” – tette hozzá.

Tracey egy nemzeti petíciót támogat, hogy minden iskolában külön mentálhigiénés ellátást biztosítsanak a gyerekek számára. Úgy gondolja, ha hallanak a történetéről, vagy más hívja fel a szülők figyelmét az efféle veszélyre, akkor megelőzhetők az efféle tragédiák.

Az anyuka úgy érzi, ha időben felfigyelt volna az intő jelekre, vagy valaki felhívta volna rá a figyelmét, akkor tudott volna beszélni Sammel és megakadályozhatta volna az öngyilkosságát – írja a Mirror.

„16 hónap és néhány nap telt el Sam halála óta, és ez sosem lesz könnyebb” – mondta a gyászoló édesanya.

Az édesanya most azért vállalta, hogy beszél az őt ért megpróbáltatásokról, mert szeretné, ha minden szülő leülne és legalább egy 5 perces kínos beszélgetést megejtene a gyermekével. Mindezt annak reményében, hogy más szülő ne veszítse el gyermekét.

Ha segítség kell

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?