KÜLFÖLD

Eltűnt az „Erdélyi Maugli”, keresi a rendőrség

A Maricsika néven emlegetett elhanyagolt, kommunikálni képtelen négyéves kislány valódi neve Alina, és a rokonaival együtt élt a Szilágy megyei Romlott falu romatelepén. Mire a rendőrség és a gyámhivatal megérkezett hozzájuk, eltűntek, most Szathmár megyében keresik őket.
  • Szerző: Ripost

Borzalmas állapotban találtak a József Jótékonysági Alapítvány önkéntesei egy négy éves kislányra. A Maricsikaként emlegetett gyerek a Szilágy megyei Romlott nevű faluban, a helyi roma kolónia egyik viskójában él, emberhez nem méltó körülmények között. Amikor az önkéntesek rátaláltak, beteg, mosdatlan és kócos volt, és nem tudott kommunikálni a környezetével. A maszol.ro beszámolója szerint a láthatóan elhanyagolt kislánnyal senki sem törődött, még a teljes nevét sem tudták, iratai nem voltak, a szülei kilétéről pedig nem voltak információk. A gyermekről a rendőrségen és a polgármesteri hivatalban sem tudtak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A nevelői, akiknek gondoskodniuk kellene róla, azt állították a gyámhatóság ellenőreinek, hogy a gyermek szülei külföldön tartózkodnak. A gyámhatóságnak sikerült előkerítenie Maricsika születési bizonyítványát: Alinának hívják, 2015-ben született, hivatalos lakhelye Alsóegregyen van.

Édesanyjával és a nő élettársával azonban ugyanazon az udvaron él a községhez tartozó, Romlott nevű faluban, mint az előzőleg „nagybácsikájaként” emlegetett férfi és a felesége. Utóbbiak gondjaira volt bízva a gyermek, amikor a József Jótékonysági Alapítvány önkéntesei találkoztak vele.

Január 20-án a Szilágy megyei rendőrség a gyámhatóság képviselőivel együtt kiszállt a feljelentő által megadott helyszínre, de a keresett családot nem találta otthon. A szomszédok állítása szerint a gyermek az édesanyjával és a nő élettársával Szatmárra ment rokonokat látogatni. A rendőrség most ott keresi a kislányt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?