KÜLFÖLD

20 perccel élete legfinomabb ebédje után holtan esett össze a tinédzser fiú

Egyelten apró hiba miatt veszítette életét a mindössze 12 éves fiú. Az egész családját mélyen megrázták a történtek.
  • Szerző: Ripost

Barátai szeme láttára lett rosszul egy mindössze 12 éves kisfiú, akit mentővel vittek el az ünnepi vacsora után.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A winsfordi Cason Hallwood a barátaival játszott, amikor légzési nehézségei támadtak és összeesett. Mindez csupán pár órával azután történt, hogy megvacsorázott édesanyjával, három testvérével és nagyszüleivel.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

A barátok értesítették az édesanyját, aki lélekszakadva rohant a játszótérre, hogy beadjon a gyermekének egy EpiPent, miközben riasztották a mentőket is. De sem a gyógyszer, sem pedig az életmentők nem jártak sikerrel. Cason légzése, majd a szívverése is leállt.

A kiskamasz asztmától és dióallergiától is szenvedett. A halálához is ezen betegségek vezettek, ugyanis a nagyapja, aki az ételt főzte, teljesen megfeledkezett az allergiájáról, így olyan sonkát tálalt fel, amelynek máza dióféléket is tartalmazott.

„Megkérdezte, hogy elmehet-e a parkba a barátaival. Azt mondtam: ”Hívj, ha szükséged van rám„, és azzal elment. Körülbelül 20 perccel később megszólalt a telefonom” – emlékezett vissza a szörnyű pillanatokra az édesanya a Daily Mail oldalának.

„Én vállaltam el a főzést, és előző este előkészítettem egy marhahúsos és egy gammon szeletet. Teljesen megfeledkeztem Cason dióallergiájáról. Másnap megfőztük az ételt, és délután 2 órakor az egész család élvezte az asztal körül töltött időt. Emlékszem, hogy Cason tisztára nyalta a tányérját, és azt mondta: „nagyapa, ez nagyon finom volt” - tette hozzá az összetört nagypapa.

A kisfiú boncolása után bebizonyosodott, hogy a kamasszal anafilaxiás sokk végzett, amelyet a mogyoró elfogyasztása váltott ki, a halálhoz azonban a gyermek tüdejének kétoldali összeomlása is jelentősen hozzájárult.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Rögtön puha mézeskalács
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?