KÜLFÖLD

Belehalt a családfő, miközben feleségétől és lányától próbálta elkergetni a vadállatokat

Feleségével és a lányával együtt próbálta meg elkergetni a csordát, amely behatolt a termőföldjükre, a férfi nem élte túl a támadást.
  • Szerző: Ripost

Elefánt taposott halálra egy 46 éves édesapát Namíbia északi részén – erősítette meg hétfőn a helyi rendőrség.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A hatóságok szerint az eset vasárnap történt Omusati régió egyik falujában. Az áldozat, Abner Petrus a feleségével és a lányával együtt próbált meg elkergetni egy elefántcsordát, amely behatolt a termőföldjükre.

Fotó: Pixabay

„A férfinak és a családjának állítólag sikerült kiterelni az állatokat a területről, majd utána megpróbálták tovább kergetni őket a bozótos felé. Eközben azonban egy elefánt felbukkant mögöttük, és megtámadta a férfit” – mondta egy illetékes.

Pohamba Shifeta namíbiai környezetvédelmi, erdőügyi és idegenforgalmi miniszter a múlt héten arról számolt be, hogy megszaporodtak az emberek és a vadállatok, köztük elefántok és bivalyok közötti konfliktusok, elsősorban az ország északi és északkeleti részén.

Shifeta szerint Namíbia úgy döntött, elárverezi elefántjainak egy részét, néhányukat pedig nemzeti parkokba költözteti át, mivel az ormányosok okozzák a legtöbb problémát – termések elpusztítása, vízhálózat és épületek megrongálása – az ország 14 régiójából kilencben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?