KÜLFÖLD

Ausztria rálép a magyarok által kitaposott ösvényre, és orosz vakcinát vásárol

Ausztria is gyorsítana a jelenlegi oltási tempón, ehhez azonban szükség van a keleti vakcinákra is. Az osztrák kormány egymillió dózist rendel a Szputnyik V-ből.
címkék:
  • Szerző: WM

Sebastian Kurz hétfőn jelentette be, hogy egyetértés született az osztrák kormánykoalíción belül arról, hogy megrendelnek egymillió adag orosz vakcinát. A kancellár azonban hozzátette, hogy a Szputnyik V-vel való oltakozás csak azután kezdődhet meg, ha az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélyezte a vakcinát.

Wolfgang Mückstein új osztrák egészségügyi miniszter (b) beszél a beiktatása után a bécsi Hofburgban.
MTI/EPA/APA/Roland Schlager

Hétfőn tette le a hivatali esküjét az új osztrák egészségügyi miniszter is, miután elődje romló egészségügyi állapota miatt lemondott. Wolfgang Müchstein a beiktatása után tartott sajtótájékoztatón jónak nevezte az orosz oltást, de fontosnak tartja az EMA hivatalos állásfoglalását is.

A kiszivárgott információk szerint a gyógyszerügynökség jóvá fogja hagyni a Szputynik V vakcinát, erre legkésőbb június végéig kerülhet sor. A bécsi kancellárián elhangzottak szerint az osztrák kormány abban bízik, hogy a bejelentettnél jóval hamarabb megtörténhet az engedélyeztetés. A miniszter rámutatott, hogy már több mint 50 országban engedélyezték a Szputnyik V-t. A tárcavezető kiemelte, hogy minden hatékony vakcina segít az emberi életek és a munkahelyek megmentésében, valamint általuk gyorsabban térhet vissza az emberiség a régi életéhez.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?