KÜLFÖLD

Ausztria: gyerekek lefejezésével fenyegetőzött egy csecsen bevándorlókból álló bűnszervezet

Úgy tudni, hogy az ügy gyanúsítottjai közül többen is menedékstátusszal tartózkodnak Ausztriában.

Az osztrák rendőrség őrizetbe vett Bécsben négy 21 és 25 év közötti csecsen bevándorlót, akik a gyanú szerint azzal fenyegettek meg egy helybéli családapát, hogy a gyerekeivel együtt lefejezik, ha nem fizet nekik 5000 eurót (1,5 millió forint) – írja a Kronen Zeitunk osztrák napilap interentes kiadása.

Az esettel kapcsolatban a hatóságok arról adtak hírt, hogy az őrizetbe vett muszlim migránsokat az osztrák rendőrség elitalakulata (WAGA) fogta el egy rajtaütésszerű akcióban, a megfenyegetett család tagjait pedig határozatlan időre rendőrségi védelem alá helyezték.

A Kronen Zeitung beszámolója szerint az őrizetbe vett személyek az úgynevezett csecsen „erkölcsrendőrség” tagjai voltak. Ez a bűnszervezet válogatott módszerekkel tartja rettegésben a muszlim bevándorló lakosságot szerte Ausztriában. Többek között nőket zsarolnak, ha nem a saría törvényeinek megfelelően viselik a fejkendőjüket. Egy linzi rendőrségi jelentés szerint a közelmúltban több olyan muszlim nőt is megfenyegettek a városban, akiről fürdőruhás képeket találtak a közösségi médiában.

„A párhuzamos társadalmaknak nincs helye hazánkban. Aki nem tud azonosulni a demokratikus értékekkel, annak szembe kell néznie az összes jogi következménnyel”

- fogalmazott Karl Nehammer osztrák belügyminiszter az esettel kapcsolatban.

A csecsen „erkölcsrendőrség” egyébként számos európai nagyvárosban van aktívan jelen. Tavaly Berlinben tartóztatták le a bűnszervezet több tagját, miután kiderült, hogy egy listát vezetnek olyan muszlim nőkről, akiket zsarolni lehet a „nyugatias” életvitelük miatt.

És ezeket olvastad már?