Létrehozva: 2021.09.29.

A YouTube teljes betiltását helyezte kilátásba az orosz médiahatóság

A YouTube letiltott, Oroszország ultimátumot adott, Németország lapít. Hatalmas hullámokat vert a nemzetközi porondon az amerikai videómegosztó portál legújabb döntése.

A YouTube teljes betiltását helyezte kilátásba az orosz médiahatóság (Roskomnadzor), miután a Google tulajdonában lévő videómegosztó portál előzetes figyelmeztetés nélkül törölte az állami finanszírozású Russia Today (RT) nemzetközi orosz hírportál két német nyelvű csatornáját is arra hivatkozva, hogy azokon félrevezető információkat terjesztettek a koronavírus elleni védőoltásokról - írja a RT angol nyelvű kiadása.

A YouTube kedden először a Russia Today hivatalos német nyelvű csatornáját törölte, majd egy másik, szintén a hírportál által szerkesztett csatornát is eltüntettek az éterből. Mindkét esetben az volt a hivatalos indoklás, hogy a felületeken félretájékoztató tartalmakat tettek közzé a járvánnyal kapcsolatban.

„A YouTube-nak mindig is világos közösségi irányelvei voltak, amelyek körvonalazzák, hogy mi megengedett a platformon. A Russia Today német nyelvű csatornája megpróbálta megkerülni a csatorna törlését azzal, hogy egy másik csatornán is közzétették a tiltott tartalmat, és ennek eredményeként mindkét csatornát megszüntettük a felhasználási feltételek megsértése miatt”

- mondta a német közmédiának a videómegosztó portál regionális szóvivője, aki azt is hozzátette, hogy eszük ágában sincs megváltoztatni a döntésüket.

A Russia Today német nyelvű YouTube-csatornája (RT DE) a negyedék legnagyobb hatású hírcsatorna volt Németországban a törlése pillanatában. Szakértők szerint ez igencsak zavarta a német médiapiaci szereplőket. (Forrás: Twitter)

Orosz részről a törlések nem maradtak válasz nélkül: szerda reggel a Roskomnadzor lényegében ultimátumot küldött a YouTube anyavállalatának, a Google-nek. Levelükben a Russia Today által működtetett csatornákra vonatkozó minden korlátozás feloldását követelik, mivel ennek elmulasztása az orosz törvények megsértését jelentené, ami akár a YouTube betiltáshoz is vezethetne.

„Abban az esetben, ha a YouTube tulajdonosa nem tesz eleget a figyelmeztetésnek, a jogszabályok lehetővé teszik számunkra, hogy intézkedéseket hozzunk, beleértve a platformhoz való hozzáférés teljes vagy részleges blokkolását”

- olvasható a médiahatóság levelében, melyre a YouTube egyelőre nem reagált.

Kedden az orosz külügyminisztérium egyébként „példátlan információs agressziónak, cenzúrának, valamint a szólásszabadság elnyomásának” nevezte a YouTube döntését egy közleményben, melyben külön kihangsúlyozták, hogy a videómegosztó portál valószínűleg a német hatóságok nyomására törölték az RT csatornáit.

Margarita Simonyan, az Russia Today főszerkesztője egy Twitter-bejegyzésben úgy reagált a tiltásra, hogy „ez egy igazi médiaháború, amelyet Németország hirdetett Oroszországgal szemben.”

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szánalmasan sikertelen lett Magyar Péter akciója, alig néhány százan tüntikéztek

hirtv.hu

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

hirtv.hu

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

origo.hu

Brutálisan megtámadták, véresre verték a TV2 sztárját

astronet.hu

Heti szerelmi horoszkóp 2024. április 20-26.: Nehézségeket jeleznek a bolygók

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Rettenetes baleset, háromgyerekes apuka halt meg a felesége mellett

KÜLFÖLD

Azt hitte, csak csillog a kisfia szeme: megrázó diagnózist közöltek az orvosok

KÜLFÖLD

Riasztó felmérés a németországi muszlimokról

KÜLFÖLD

Összetört a szíve: holtan találta maga mellett a lelki társát egy fiatal nő