KÜLFÖLD

A koronavírus-járványnak nem lesz második hulláma, hol föl, hol lemegy – állítja a szakértő

Hendrick Streeck elismert német virológus szerint ősszel biztosan emelkedni fog a koronavírus-fertőzöttek száma, mégsem tart egy második hullámtól. A szakember szerint ez olyan, mint egy hullámvasút, ami néha mélyen, néha pedig magasan van.
  • Szerző: WM

Nekem az a meggyőződésem, hogy egy folyamatos hullámban vagyunk, így a fertőzésszám néha megemelkedik, néha pedig lecsökken. Az őszi iskolakezdés nem jelenti automatikusan azt, hogy egy újabb járványhullám kezdődne. Több tanulmány eredménye is azt mutatta, hogy a gyerekek sokkal kevésbé adják tovább a vírust, mint a felnőtt társaik

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hendrik Streeck virológus
Fotó: Federico Gambarini / Getty Images

– elemezte a helyzetet Hendrick Streeck. A bonni szakember optimista hozzáállása nem egyedülálló. Bár sokan állítják, hogy a hűvösebb, nyirkosabb időjárás beköszöntével a vírus könnyebben terjedhet, mégis számos szakember azon az állásponton van, hogy megfelelő elővigyázatossággal el lehet kerülni a katasztrófát. Németországban csak higiéniai pápának nevezik a 71 éves Klaus-Dieter Zastrowot, aki úgy véli, hogy a legegyszerűbb és legköltséghatékonyabb módon lehet megelőzni a járványt.

Koronavírus 01

Szakemberek szerint a rendszeres kézmosás és a maszk használhat megvédhet minket az újabb járványtól.
Fotó: Pixabíay.com

Mivel még nincsen se ellenszerünk, se gyógyszerünk a koronavírus ellen, így a szükséges higiéniai előírások betartásával elkerülhetjük a nagyobb bajt. A rendszeres kézmosás, fertőtlenítés és maszk használat elégnek bizonyulhat

nyilatkozott a Bild című napilapnak Zastrow. Sokakat nyugtalanít persze, hogy néhány európai országban ismét erőteljes növekedésnek indult a fertőzöttek száma. Egyes szakemberek azt állítják, hogy ez azért van, mert egyre több tesztet végeztetnek el az emberek. Az esetszám-növekedés ellenére az is megfigyelhető szerintük, hogy egyre kevesebben kerülnek kórházba, vagy halnak bele a vírusba.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?