KÜLFÖLD

„Remélem, sikerül” – limonádét árul a 7 éves kislány saját agyműtétjére

Egy hónappal ezelőtt kezdődtek a kisgyermek megpróbáltatásai. Liza magától kezdett gyűjteni nagyon drága agyműtétjére.
  • Szerző: Ripost

Szívszorító történetről számoltak be egy alabamai kisvárosból. Egyedül neveli gyermekeit Elizabeth Scott egy helyi pékség tulajdonosa, és kevesebb mint egy hónappal ezelőtt kezdődtek a megpróbáltatásai.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Egyik gyermekének, Lizának ugyanis váratlanul furcsa rohamai lettek. A kivizsgálás során az orvosok megállapították, hogy három agyi rendellenesség is kínozza a kisgyermeket. Az egyik problémája egy ritka születési rendellenesség, az úgy nevezett schizencephaly. Ez a kórság azt jelenti, hogy van egy hasadék Liza agyának a jobb homloklebenyében. A szakértők a rendelkezésre álló információkból arra következtetnek, hogy ez okozhatja a váratlan rohamokat.

Az édesanya persze minden pénzét odaadná, hogy kislánya újra egészséges legyen, de szűkös anyagi helyzetük miatt, most szorult helyzetbe került. Az imádni való kislány azonban találékonyan limonádét kezdett árulni a pékségükben, hogy azzal is támogassa műtétjének a költségeit.

Hatalmas sikert aratott a kislány agyműtétjére szervezett gyűjtés

Továbbá egy online adománygyűjtést is létrehoztak a számára, hogy minél hamarabb összegyűljön a műtétsorozatokra a kellő mennyiségű pénz. A Lizáért meghirdetett összefogás hatalmas sikert ért el, a kitűzött 75 ezer dolláros összeget (kb. 27 millió forint), már most meghaladták.

Ennek köszönhetően Lizát a tervek szerint először március 8-án a Bostoni Gyermekkórházban fogják megműteni. A kislány nagyon fél a rá váró beavatkozástól, de édesanyja igyekszik megnyugtatni és biztosítani arról, hogy nem lesz semmi baj.

„Nem tudom kezelni a rohamaimat. Szóval remélem, hogy sikerülni fog. Anyukám folyamatosan azt mondogatja, hogy nem lesz baj” – árulta el Liza a Crime Onlinenak.

És ezeket olvastad már?