KÜLFÖLD

298 egészséges madár hullott el az 5G mobilhálózat tesztelésekor!

Arról, hogy veszélyesek-e vagy sem a mobilhálózatok, már eddig is sok írás megjelent. Az 5G bevezetése még előttünk áll, de elég hátborzongató, ami Hágában történt.
  • Szerző: SZM

Imádunk a wifihez kapcsolódni és a mobilunkon böngészni, különösen akkor, amikor várakoznunk kell valamire: orvosra, banki hívószámra, vagy arra, hogy a vonatunk célba érjen. Ám világszerte parázs vita kerekedett nemrég a hamarosan bevezetésre kerülő 5G wifivel kapcsolatban.

Több kutatás szerint az 5G wifi és a daganatok kialakulása között bizonyíthatóan kapcsolat áll fenn – olvastuk itt. Meg még azt is, hogy a közbeszédben sokan emlegetik a wifit csendes gyilkosként. Alattomos és senki sem gondolja róla, hogy káros lenne.

Nem tudjuk, hogy ez igaz-e vagy sem. De éppen a napokban találtunk egy hátborzongató történetet a nem pletykalap színvonalú Epochtimes oldalán. E szerint

az 5G tesztelésekor Hollandiában nem kevesebb mint 298 egészséges madár pusztult el. Két hágai parkban is találtak feltehetően ugyanakkor elhullott madarakat. A Huijgenspark egyes részeit ezután a rendőrség lezárta és megtiltották a kutyák sétáltatását is.

A holland élelmiszer hatóság, a Wildlife Health Center (DWHC) és a Wageningen Egyetem állatorvosi laboratóriuma megvizsgálta a tetemeket.

"A madarak nem voltak betegek, egyszerűen lehullottak a fákról" - mondta Sharon Lexmond a De Wulp Bird Sanctuary-tól.
A madarak valószínűleg hirtelen szívmegállás miatt haltak meg.

Egy héttel később kiderült, hogy röviddel előtte a HS Tele Center tetején egy új mobiladót építettek, ami alulról nem látható. Ez az árbóc 5G átviteli és vételi rendszerrel van felszerelve. Egyelőre csak feltételezhető, de nem bizonyítható, hogy ezek a madarak egy 5G kísérlet áldozatai voltak. A teszt 7,4 GHz-es csúcsfrekvencián történt, amely 4,05 cm-es hullámhossznak felel meg. Ez a hullámhossz rezgéseket hozhat létre a szervezetben.

Ráadásul egyes szemtanúk azt is jelentették, hogy a parkbeli tóban a kacsák is furcsán viselkedtek. Mindannyian szinte egy időben víz alá dugták a fejüket, mintha megpróbálnának elkerülni valamit. Néhányan el akartak repülni, de néhány szárnycsapás után szédülten visszaestek...

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?