INSIDER

Kiszivárgott Karácsony őszödi beszéde, maffiaviszonyok az ellenzéknél

Több részletből álló felvételt tett közzé a 444.hu. Ezeken Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt beszél a választásról és az azon induló néhány MSZP-s polgármesterjelöltről. Szerinte a zuglói MSZP-sek szét akarják lopni a kerületet, Horváth Csaba erénye, hogy legalább azt tudja, miért jár börtön...
  • Szerző: RIPOST

Elhangzik például: „Az a veszély nem fenyeget, hogy a XVII. kerületben Gy. Németh Erzsébet megnyeri a választást.”

Karácsony később a 444.hu szerint azt is mondja az ellenzék zuglói polgármestrejelöltjéről, Horváth Csabáról:

„A Horváth Csaba egyébként egy kurva nehéz falat, mert a Horváth Csaba sajnos egy szikla ebben a konstrukcióban, jobban mint a Tüttő Kata, vagy bárki. Az egész az, hogy őt kiszereljük ebből a dologból, és rábeszéljük az előválasztásra, ez volt a vigaszág.”

Karácsony szerint van olyan forgatókönyv, amiben Zugló jól járna Horváth Csabával, mert ott a helyi szocik feletti kontrollt csak egy szoci tudja megvalósítani – írja a 444.hu.

„Ennek az alternatívája pedig egy sokkal jobb renoméjú, volt iskolaigazgató, akit a helyi szocik akarnak, aki két perc után nem fogja tudni, hogy hol van, és szétlopnak mögötte mindent. Csabának legalább annyi esze van, hogy tudja, mi az, amiért börtönbe lehet menni. Ez nyilván kifelé nagyon ciki, meg tartalmiakban is sok szempontból ciki.„

Az egyik utolsó kérdésre felelve Karácsony azt mondja:

„Ha én visszamegyek Zuglóba, akkor engem elásnak (...) tudnék mesélni néhány sztorit, de a szocikkal közösen nem tudunk indulni.”

A végén a kérdező Tóth Csabára, az MSZP zuglói elnökére, a kerület egyik legbefolyásosabb politikusára tereli szót, akiről Karácsony azt mondja, hogy mindig is mérges viszonyban álltak, de ez a kapcsolat politikailag le volt dugózva.

- Igaz, hogy megfenyegette a családodat?
- Ne viccelj. Többször.

A kiszivárgott felvétel szóba került a Kormányinfón is. Ezzel kapcsolatban Gulyás Gergely azt mondta: Ha valaki tájékozódni akar arról, hogy milyen viszonyok vannak a baloldalon, akkor jól látszik, hogy maffiaviszonyok vannak.

 

És ezeket olvastad már?