Létrehozva: 2019.09.20.

Karácsony migránsokat telepítene a fővárosba

Hollik István kormányszóvivő a Magyar Nemzetnek beszélt arról, hogy Karácsony Gergely Budapest főpolgármestereként folytatná migránsbarát politikáját, és bevándorlókat telepítene a fővárosba is.

Az alkalmatlan jelölt és a Párbeszéd nevezetű nullaszázalékos párt a migránsválság csúcspontján laktanyákat nyitott volna meg a bevándorlók előtt, míg a déli, határvédelmi kerítés felépítését szükségtelennek és drágának tartották.

Hollik István a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy Karácsony Gergely Budapest főpolgármestereként valószínűleg folytatná azt a migránsbarát politikát, amit Zugló vezetőjeként képviselt. Nem véletlenül kampányol Gyurcsányné sem azzal, hogy az önkormányzatok majd közvetlenül kapnak EU-s forrásokat.

Ez nyilvánvalóan azt a célt szolgálja, hogy a bevándorláspárti önkormányzati vezetők bejelentkezhessenek Brüsszelben forrásokért, amelyekből migránsokat fogadnának be. Karácsony Gergely, jó bevándorláspárti politikusként, feltehetően ugyanígy járna el – mondta Hollik István kormányszóvivő.

A Párbeszéd 2015-ben olyan előterjesztést is benyújtott a XIV. kerületben, hogy önkormányzati lakásokat utaljanak ki a bevándorlóknak. Továbbá javasolta azt is, hogy semmiképpen se kerüljön sor határmenti kerítés építésére. Az új vasfüggöny megépítése ugyanis nyolcszor annyiba kerülne, mint amennyit Magyarország egy év alatt összesen költ menekültügyre

Egy héttel később a kormánypárti politikusok elleni provokációiról elhíresült Tordai Bence adott ki egy PM-es közleményt, amelyben a párt akkori szóvivője, jelenleg országgyűlési képviselő párttársait túllicitálva azt állította: A szerb–magyar határon megépítendő kerítés a kezdetektől elhibázott gondolat, egy túldimenzionált problémára ad egy nem hatékony választ.

Tordai megismételte a Párbeszéd korábbi javaslatát, hogy a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal kapacitását növeljék, és nyissák meg azokat a laktanyákat, amelyekről már fél éve beszélnek, hogy felújítják. A Párbeszéd később, július 15-én közleményben ítélte el a „menekülteket sátortáborokba kényszerítő terveket„, szerintük inkább az EU-s pénzből felújított laktanyákban kellene elhelyezni a migránsokat.

Szabó Rebeka (Párbeszéd) Zugló alpolgármestereként 2016 májusában olyan előterjesztést tett, amely a bevándorlók számára is lehetővé tette volna a szociális bérlakások megpályázását a főváros XIV. kerületében. Az indítványában úgy fogalmazott: az önkormányzati bérlakások esetében „a pályázaton részt vehet minden cselekvőképes, nagykorú, európai gazdasági térségi állampolgár, bevándorlási vagy letelepedési engedéllyel rendelkező személy”.

Mint az Berki Krisztián izomceleb főpolgármester-jelölt nemrégiben közzé tett videójából kiderül, Karácsonyék még a helyben lakók lakásgondjaival sem kezdtek semmit. Képzelhető, mennyire lenne sikeres egy migránslakás-program, nem szólva arról, hogyan alakulna a kerület közbiztonsági helyzete nagyobb migránscsoportok letelepítése után.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt vannak a legújabb kormányzati bejelentések - ÉLŐ

origo.hu

Itt a nem várt fordulat, egyáltalán nem azt kapják Amerikától az ukránok, mint amire számítottak

metropol.hu

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Kiszivárgott Klopp titkos terve

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

hirtv.hu

Pentagon-tanácsadó: elkerülhetetlen az ukránok veresége, ezután pedig a szomszédokhoz csatolhatnak területeket

origo.hu

Elképesztő dolgot követelt a feleségétől a TV2 egyik sztárja

mindmegette.hu

5 egyszerű amerikai csokis keksz, aminek nem lehet ellenállni

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

ripost.hu

Ez lenne a világ legrövidebb IQ-tesztje? Csupán egyetlen kérdésből áll, mégis sokakon kifog

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Macron is szeretne megszabadulni Ursula von der Leyentől?

POLITIK

A CPAC Hungary kiállás a hagyományos értékek mellett

POLITIK

A NATO döntő szerepre készül Ukrajnában

POLITIK

Ez a magyar CPAC igazi célja