Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2021.07.27.

J. K. Rowling: „Számítottam az erőszakos fenyegetésekre” – Nekimentek az LMBTQ-aktivisták

J. K. Rowling, a Harry Potter-könyvek szerzője LMBTQ-aktivisták célkeresztjébe került. Robbantásos merénylettel, megerőszakolással és válogatott módszerekkel elkövetett gyilkosságokkal fenyegették meg.

Durván nekimentek az LMBTQ-aktivisták a sikerszerzőnek: „Egy nagyon szép csőbombát kívánok neked a postaládádba” – olvasható azon a képernyőfotón, amely az egyik halálos fenyegetésről készült, és amit J. K. Rowling, a Harry Potter-könyvek szerzője megosztott a közösségi oldalán. A brit írónő a bejegyzéshez írt válaszában úgy fogalmazott, hogy az ilyen és ehhez hasonló fenyegetések elől csak a nyilvánossághoz tud menekülni.

J. K. Rowling (Fotó: Karwai Tang/WireImage)

Rowling, aki mostanában Robert ­Gailbraith álnéven ír, már sokadik alkalommal fogalmazott meg kritikát az LMBTQ-­lobbival, a gyerekek nemátalakító műtéteivel és a transzneműek által követelt nyelvi cenzúrával szemben. A mostani, LMBTQ-aktivisták irányából érkező halálos fenyegetések kiváltó oka például az volt, hogy az írónő szerint veszélyt rejthet magában az a gyakorlat, amikor az egyenlőség nevében transzneműeket (magukat nőnek gondoló biológiai férfiakat) engedünk be a női mosdókba.

Fotó: Shutterstock

Másfél éve folyamatosan támadják

Az írónő elleni összehangolt támadás története azzal kezdődött, hogy egy Maya Forstater nevű kutatót elbocsátottak az állásából, mert azt hangoztatta, hogy az emberek nem változtathatják meg a biológiai nemüket. Rowling a Twitter-oldalán kiállt a kutató mellett és a következőket írta: „Aludj azzal a felnőttel, akivel szeretnél. Éld a számodra legjobb életet békében és biztonságban. De kirúgni egy nőt a munkahelyéről azért, mert azt állítja, hogy nem lehet nemet váltani?”

A tolerancia bajnokai, az LMBTQ-aktivisták azonnal össztűz alá vették Rowlingot, akit transzfóbnak bélyegeztek, a műveit elégették, a közösségi felületeit elárasztották gyűlölködő hozzászólásokkal, a kiadókat pedig arra szólították fel, hogy bontsanak szerződést az írónővel. (Az utóbbi követelésük végül Rowling népszerűsége, és a cégek profit­éhsége miatt nem hozott eredményt.)

Nem kér bocsánatot, kitart a véleménye mellett

A LMBTQ-aktivisták irányából érkező zsigeri gyűlölködés miatt aztán Rowling egy hosszú esszében reagált az őt ért kritikákra. Az írónő ebben kategorikusan kijelentette, nem kér bocsánatot, kitart az elvei mellett, és őszintén aggódik az erőszakos transzmozgalom miatt, mivel félti a szólásszabadságot, fél, hogy túl sok fia­tal dönt a nemváltás mellett. Teszi mindezt azért, mert nem biztos benne, hogy a nemátalakító műtét mellett döntők közül mindenki transznemű, és álláspontja szerint az emberek többsége pszichés okokból hoz visszafordíthatatlan testi változásokkal járó döntéseket.

Rowling úgy fogalmazott: „Számítottam az erőszakos fenyegetésekre, arra, hogy azt mondják majd, a gyűlöletemmel szó szerint megölöm a transznemű embereket, hogy p*csának és ribancnak neveznek, és persze arra is számítottam, hogy a könyveimet elégetik, bár egy férfi azt mondta, komposztálta őket. Amire nem számítottam, az a rám zúduló e-mailek és levelek lavinája, amelyek túlnyomó többsége pozitív, hálás és támogató volt.”

J. K. Rowling (Fotó: Christopher Furlong/Getty Images)

Ez a mozgalom fedezéket nyújt a szexuális ragadozóknak

Rowling azt is megfogalmazta, hogy miért szólalt meg a kérdésben. Mint írja, egy ideje világos számára, hogy az erőszakos transzaktivizmus el akarja érni a biológiai nem fogalmának felszámolását, ami szerinte súlyos problémák okozója lehet a hétköznapokban.

„Az általam tapasztalt legnőgyűlölőbb időszakot éljük. Soha nem láttam még, hogy a nőket olyan mértékben becsmérelték és dehumanizálták volna, mint most. A nőknek el kell fogadniuk és be kell ismerniük, hogy nincs különbség a transznemű nők és köztük. De ahogy azt már sok nő kimondta előttem, a »nő« nem jelmez. A »nő« nem egy ötlet egy férfi fejében. Ráadásul a »befogadó« nyelvezet, amely a nőket »menstruáló embereknek« és »szeméremtesttel rendelkező embereknek« nevezi, sok nő számára megalázónak tűnik.”

Hozzáteszi: a transznemű embereknek védelemre van szükségük, de a nőkhöz hasonlóan őket is leginkább a szexuális partnerek ölhetik meg.

„Ugyanakkor nem akarom, hogy a született lányok és nők kevésbé legyenek biztonságban. Ha megnyitjuk a mosdók és öltözők ajtaját minden olyan férfi előtt, aki nőnek hiszi vagy érzi magát – és a nemváltást megerősítő bizonyítványokat most már műtét vagy hormonkezelés nélkül is ki lehet adni, akkor megnyitjuk az ajtót minden olyan férfi előtt, aki be akar jönni. Ez az igazság.

És bármennyire is kellemetlen, hogy folyamatosan támadnak a véleményem miatt, nem vagyok hajlandó meghajolni egy olyan mozgalom előtt, amely szerintem kimutathatóan kárt okoz azzal, hogy a »nő« mint politikai és biológiai osztály erodálására törekszik, és olyan fedezéket nyújt a ragadozóknak, mint előtte kevesen.”

„Több mint húsz éve vagyok a nyilvánosság előtt, és soha nem beszéltem arról, hogy családon belüli erőszak és szexuális erőszak túlélője vagyok” – írja Rowling.

S hogy miért hallgatott erről eddig és miért beszél róla most? Kiderül a Ripost7 július 27-én megjelent számából. Keresd az újságárusoknál!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiderült, ki vitte el a rekordösszegű lottónyereményt

origo.hu

Brüsszel bejelentette: készüljünk a háborúra!

metropol.hu

Házasság első látásra: Nelli újra férjet keres

magyarnemzet.hu

„A mozgalmának vége” – baloldali elemző adta meg a kegyelemdöfést Magyar Péternek

ripost.hu

Mindenkit meglepett Kulcsár Edina, bejelentette a nevet

mandiner.hu

Azonnal műteni kellett az ATV híres műsorvezetőjét

origo.hu

Leleplező vallomások: Zelenszkij teljesen megőrült, kirobbanthatja a III. világháborút

mindmegette.hu

Itt a vége: Ördög Nóra szomorú bejelentése mindenkit váratlanul ért

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

Ha erről lemaradsz nem látod többször: ekkor nézz fel az égre a különleges látványért

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

magyarnemzet.hu

Ha a második világháborúban megőrizzük a szuverenitásunkat, kevesebbet szenvedett volna hazánk

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Hány évet kaphat, mivel vádolhatják meg Osváth Zsoltot?

POLITIK

Gyermekpornográfia: Osváth Zsolt megint próbálja elkenni az ügyet

POLITIK

A nyugat-európai gazdák úgy látják, elveszítették a csatát

POLITIK

Brüsszel egy feladatnak tekinti a migrációt

POLITIK

Magyarország továbbra sem vesz részt az ukrajnai fegyverszállításban

POLITIK

A NATO bevetése Ukrajnában súlyos következményekkel járhat