Létrehozva: 2020.08.14.

Zombiapokalipszis Budapesten: az új kábítószer őrjöngő vadállatokat csinál áldozataiból

11 embert már megölt az új drog, a „bika”, ami alig egy hónapja tűnt fel Magyarországon. Már Budapesten is itt az új szer. Az ott lakók attól tartanak, hogy a Szabolcs utca és az azt a Podmaniczkyvel összekötő alagút lett a főváros új Hős utcája. Kettesével, hármasával együtt mozgó férfiak őrjöngenek a földön fekve, vagy sétálgatnak, mint a zombik. A Ripost munkatársai azt látták, ahogy fényes nappal bonyolítják a drogbizniszt...

„Zombiapokalipszis van a Podmaniczky-alagútban. Valami új dizájnerdrog van a piacon?„ – kérdezte a Facebookon egy olvasónk. Ez augusztus 1-jén történt, akkor, amikor még nem volt szó a „bika” nevű új kábítószerről: a rendőrség ezen a héten jelentette be, hogy az új drog miatt 11 ember halt meg Magyarország keleti megyéiben. Elmentünk a helyszínre, és úgy tűnik, a „bika” tényleg Budapestre ért...

Fotó: Facebook

„Félünk, bevallom” – mondta egy, a Szabolcs utcában lakó anyuka a Ripost-nak. Biciklijével a Podmaniczky felől érkezett a kis alagútba, ahol éppen három, bedrogozott férfi mászkált, miután a dílerüktől megkapták a cuccot. Az itt lakók azt mondják, egy hónapja durvult el ennyire a helyzet, a dílerek csoportokba verődve, fényes nappal az utcán árulják a portékájukat, és gyakran fekszenek teljesen kiütött emberek az utcán.

A Ripost munkatársai szemtanúi voltak több drogbisznisznek is: mindig ugyanaz a férfi, intéssel csoportot gyűjtött maga köré, és jól láthatóan gazdát cseréltek a kezekben valamik. A férfiak ezután vagy a Lehel tér irányába indultak el, vagy a Podmaniczky utca felé vezető kis alagút felé. Ezután többen bementek a Szabolcs utca egyes szám alá, majd pár perccel később, onnan kijőve újabb férfiakkal találkoztak. Mikor azonban munkatársainkat kiszúrták, azonnal szétszéledtek, csak egyikük merészkedett ki később az alagútból, aki megfenyegette újságírónkat. A férfi azt érzékeltette: az alagút az övék, ott senki se merjen semmit felvenni!
Fotó: police.hu

„A Bulcsú utcában kettesével, hármasával szoktak sétálni, kora délután aztán a Podmaniczy felőli oldalon döglenek a kijáratnál” – mondta lapunknak egy gyakran ott közlekedő helybeli, aki szerint az elmúlt egy hónapban kezdett ennyire eldurvulni a helyzet azon a környéken. „A környékbeliek szerint valami új drog jelent meg a piacon, mert nagyon nagy most a mozgás, és sokkal több az „elzombisodott” ember” – teszi hozzá. Sejtésük szerint a Hős utcai drogosok egy része költözött át ide, és most új bizniszbe kezdtek.

Fotó: police.hu

Egy biztos: a csoportokba verődött, kétes alakok megnehezítik az ott lakók, vagy arra közlekedők életét, hiszen sosem tudhatják, valamelyik férfi mikor őrül meg annyira, hogy valakire rátámadjon.

Már 11 ember belehalt a „bikába”

Mint arról kedden az ORFK beszámolt: új magyar dizájner drog jelent meg a piacon, amely már 11 ember halálát okozta. A halálesetekben Borsod, Nógrád, Tolna, Fejér és Szabolcs megye érintett, de a fővárosig nyúlnak a szálak. Az áldozatok „varázsdohányban” szívták el az új dizájnerdrogot, a halálukat megelőző percekben szívtájéki fájdalomra, légzési nehézségre panaszkodtak, a halál előtt görcsös rohamuk volt.

Fotó: Ripost

Miért hívják Bikának?

Zacher Gábor a Ripost-nak azt mondta: az Ördög lehelete elnevezésű dizájnerdrog óta nem volt ennyire veszélyes szer a piacon, az 2016-ban okozta a legnagyobb gondot Magyarországon. A neve azért „bika”, mert nagyon durva és gyors a hatása, ráadásul nagyon olcsó.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezt követeli Zelenszkij az ukrán sportolóktól

origo.hu

Brutális friss képeken az orosz-ukrán háborús pokol

life.hu

Egy ruhadarab, amit SOHA ne viselj repülőn: a légiutas-kísérő elárulja miért

mandiner.hu

Az év betelefonálását élte át az ATV műsorvezetője, nem is bírta nevetés nélkül (VIDEÓ)

mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

vg.hu

Soron kívüli üzemanyagár-csökkenésről döntöttek Magyarországon – hétfőtől megint olcsóbb lesz a benzin és a dízel

origo.hu

Bugyiban vitte el a zokogó, őrjöngő Britney Spearst a mentő a luxusszállodából

mindmegette.hu

Az itthon kapható legolcsóbb lisztet, tejet és párizsit vizsgálták, problémát találtak

ripost.hu

Nagy a szomorúság Berki Mazsiéknál: a kislánya elvesztette a kedvencét

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Visszatért a halálból a zalaegerszegi családapa: álmában jött rá, ki segített neki

INSIDER

Szentkirályi Alexandra: Már a Szomszédoknak is elegük van

INSIDER

Egy kétéves kislányt zártak az autóba Nyíregyházán, eszméletlenül húzták ki

INSIDER

Az orvosok szörnyű jóslata: 9 évet él már csak a hetedik osztályos Krisztián