INSIDER

Újabb veszélyes játékba kezd a DK: most a kínai vakcina ellen kampányol

A 3. hullám küszöbén nem szavazta meg a DK a rendkívüli jogrend meghosszabbítását és a parlamenti ülés után rögtön a kínai vakcina ellen kampányoltak.
  • Szerző: Ripost

A DK most a kínai vakcina ellen kampányol. Veszélyes játékot űz az ellenzék, minden fronton támadják a járvány elleni védekezéseket, nem szavazták meg a rendkívüli jogrend meghosszabbítását sem hétfőn.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az ellenzék nem szavazta meg a rendkívüli jogrend meghosszabbítását

Miután nemet mondtak a koronavírus-járvány elleni védekezésre, a Facebook oldalukon a kínai vakcina ellen kezdtek hadjáratot és a 27 országban elfogadott kínai vakcina ellen uszítanak. „Nem szabad az EU által nem engedélyezett kínai vakcinával oltani, mert az láthatóan csökkenti az oltási kedvet” érvelnek. A kínai Sinopharm vakcina zöld jelzést kapott a magyar szakhatóságtól és eddig nagyjából 30 millió embert oltottak be vele a világon.

oltás

A DK azzal érvvel a kínai vakcina ellen, hogy a háziorvosok sem ajánlják. A párt politikusa, Komáromi Zoltán háziorvosként beszélt a kínai vakcina ellen.

„Az ellenzék oltásellenessége emberéleteket veszélyeztet” – mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az Országgyűlésben. Kiemelte: a harmadik hullám ellen, mind az újranyitás érdekében vakcinára van szükség.

Menczer Tamás külügyi államtitkár a közösségi oldalán azt írta, hogy ezt a vakcinát világszerte már több mint 30 millióan megkapták és mintegy félmillió embert oltottak be vele Szerbiában, köztük sok vajdasági magyart.

Orbán Viktor is a kínai vakcinára vár

„Én úgy vagyok vele, hogy ezt a vírust a kínaiak ismerik legrégebb óta, ezért abból indulok ki, hogy valószínűleg ők is tudják róla a legtöbbet, úgyhogy én megvárom a soromat, és ha választhatok majd, akkor kínai vakcinát kérek” – fogalmazott január végén a miniszterelnök.

Kiállnak a magyar tudósok a Sinopharm-vakcina mellett

Ha kínai, akkor olcsó és gagyi – ez van a magyar fejekben, noha a kínai vakcina se nem olcsó, se nem gagyi. A gyógyszeriparban jártas szakemberek szerint a kínai gyógyszeripar a világ élvonalában van, onnan érkezik számos gyógyszer hatóanyag, például a fájdalomcsillapítókban alkalmazott paracetamol. Fogalmunk sincs, mennyi kínai eredetű termékkel gyógyítjuk magunkat teljes bizalommal!

A Tóth Sándor virológust kérdezte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) által vizsgált kínai oltóanyagról.

„Bár első körben a Sinopharm vakcinát nem adták 60 éven felülieknek, időseknél sokkal ritkábban alakul ki allergiás reakció, mint a fiataloknál, így ettől kevésbé kell tartaniuk” – vélekedett a virológus. „Az sem igaz, hogy a Sinopharm vakcina publikációjával gond lenne: a klinikai fázisokat a hírekkel ellentétben folyamatosan publikálták különböző rangos szaklapokban, például a Lancetben. Ez a szaklap már november 17-én írt a kínai vakcina I.-II. Fázisú klinikai kísérleteiről. Ha a magyar hatóságok rendben találják a vakcinát, bárki nyugodtan beoltathatja magát vele!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?