INSIDER

Megrázó fordulat a veronai busztragédia ügyében

A veronai busztragédia áldozatainak hozzátartozói nyílt levélben fordultak a főpolgármesterhez: lassan az ötödik évforduló után sincs méltó emlékműve az áldozatoknak.
  • Szerző: Ripost

Szendrei Endre , a veronai busztragédia egyik áldozatának hozzátartozója nyílt levélben kéri a főpolgármestert, hogy a tragédia áldozatai számára végre egy méltó emlékművet állítsanak. A hozzátatozók minden követ megmozgattak az elmúlt években, azonban a mai napig nem sikerült egy végleges helyet találni az emlékműnek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Verona, 2016. január 21.
Olasz tûzoltók által készített felvétel a magyar diákokat szállító, kiégett autóbuszról az olaszországi A4-es autópályán egy veronai csomópontnál 2016. január 21-én. (MTI/EPA/Vigili Del Fuoco)

„Közeledünk a tragédia ötödik évfordulójához és nem hogy százmilliós összegből nincs emlékmű az áldozatoknak, hanem a VI. kerületi Önkormányzat a választásokat követően a korábban erre a célra elkülönített közel hat millió forintot is azonnal visszavette a Szinyei Merse Pál Gimnázium alapítványától. 2021. márciusában levélben kerestük meg a VI. kerületi Önkormányzat jegyzőjét az emlékműre szánt összeggel kapcsolatban. Az e-mailt követően nem sokkal kaptunk egy telefonhívást, amiben tájékoztatást ígértek, de ez a mai napig nem történt meg” – olvasható a nyílt levélben. Az egyik áldozat hozzátartozója arra kéri a főpolgármestert, hogy a tragédia ötödik évfordulójára legyen végleges helye az emlékműnek, ami méltó emléket állít az áldozatoknak.

„A tragédia ötödik évfordulójára egy végleges helyű, a tragédiában érintett hozzátartozók, barátok és minden emlékezni kívánó ember számára lehetőséget nyújtó, az áldozatok emlékének és tragédiájának méltó emlékművet avathassunk fel. Továbbá szeretnénk elérni, hogy az emlékmű előtt elhaladó rövid útszakaszt – amennyiben az az átalakításokat követően is megmarad, nevezzék el a tragédia áldozatainak emlékére: a Verona Angyalai sétánynak. Nem százmilliós emlékművet szeretnénk, hanem hogy a szörnyű tragédiában elvesztett 17 magyar ember is méltó emléket kapjon hazájától.”

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?