INSIDER

Végre megkapta méltó büntetését a soroksári futónő gyilkosa – megszületett az ítélet

R. Szilveszter még 2013. szeptember 25-én gyilkolta meg a soroksári futónőt, Kardosné Gyurik Krisztinát.
  • Szerző: Ripost

Életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Törvényszék péntek reggel a soroksári futónő gyilkosát, R. Szilvesztert. A férfi legkorábban 35 év múlva szabadulhat a börtönből.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kardosné Gyurik Krisztina 2013. szeptember 25-én futni indult, majd miután a megszokott időben nem érkezett haza, a férje és a kisfia aggódni kezdtek érte, ezért a keresésére indultak, majd bejelentették az eltűnését a rendőrségen.

A rendőrök kiérkezésük után nem sokkal, a házuktól nem messze megtalálták Krisztina holttestét.

A gyilkos megtalálása azonban nem ment egyszerűen. Az édesanya gyilkosát öt évig nem találta meg a rendőrség, és csak 2018-ban hozott áttörést a nyomozás. Ekkor a laboratórium egyezést mutatott ki az akkor is börtönben ülő R. Szilveszter DNS-e és a helyszínen talált anyagmaradványok között.

R. Szilveszter a tárgyaláson (Fotó: Ripost / Keller Mátyás)

A pesterzsébeti kötődésű, egykor hajléktalanként élő férfi három év kitartó hallgatás után vallomást tett, ám nem szóban mondta el gondolatait, hanem levelet nyújtott be a bíróságnak, kiemelve ebben, hogy Krisztina halálához nincs köze.

A bíróság azonban nem hitt a férfinek, ezért élete végéig rács mögé kerülhet. Az ügyészség súlyosbításért, a vádlott felmentésért fellebbezett.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Házi szaloncukor egyszerűen
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?