Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2019.12.10.

Vegán étrenddel lett dobogós a magyar testépítő

Dávid Petra rövid időn belül kétszer is bebizonyította, hogy a lehetetlen nem létezik. Először, átalakítva az életét, fitneszmodell lett úgy, hogy korábban teljesen sportmentesen élt és főként gyorsételeket fogyasztott. A következő évben pedig bebizonyította: izmokat vegán étkezéssel is lehet építeni.

Jókedvűen és energikusan mesél Dávid Petra a mindennapjairól. A fiatal lány magabiztosan sorolja az egészséges étkezés és a megfelelő mennyiségű és minőségű sportolás alapjait, külsején pedig látszik, hogy tapasztalatból beszél. Egy deka zsír sincs rajta, izom azonban annál több. Aki valaha is foglalkozott testépítéssel, nehezen hiszi csak el, hogy mindezt ráadásul nagy mennyiségű hús és tojás fogyasztása nélkül érte el, csak növényi alapú étkezéssel. A kezdetekben, amikor elindult az útján, valószínűleg ő sem hitte volna, hogy idáig jut.

Fotó: Ripost

„Minden úgy kezdődött, hogy öt évvel ezelőtt véget ért egy nagyon rossz párkapcsolatom. Bár a párom molettként ismert meg, végig azt mondogatta nekem, hogy milyen jó csaj lennék, ha lefogynék. Mindig is problémám volt a súlyommal. 17 évesen jártam is egy ideig edzőterembe, majd ott kezdtem el pultosként dolgozni. Ekkor már nem edzettem, utáltam mozogni, és mindent elkövettem, hogy elkerüljem” – mosolyodott el Petra.

Fotó: Ripost

„Az ételekből pedig a leghizlalóbbakat fogyasztottam: pizzát, zacskós levest, péksütiket. Zöldséget soha nem is ettem. Persze folyamatosan próbáltam lefogyni, a diétáim azonban sorra kudarcot vallottak. A legdurvább talán az a fogyókúrám volt, ami fél nap után ért véget, amikor a barátnőm felhívott, hogy átjönne egy hamburgerrel” – fejtegette Petra, akiben a szakítás után érett meg az elhatározás.

Fotó: Ripost

Megkereste egy személyi edző ismerősét, aki segített neki az életmódváltásban. A teremben elmagyarázta, melyik gépet hogyan kell használni, és mit milyen arányban kell enni. A fiatal lány akkor még sok állati fehérjét fogyasztott. A befektetett munkának és a táplálkozásnak persze meg is lett az eredménye: Petra alakja nemsokára olyan kidolgozott lett, hogy jelentkezett élete első fitness-versenyére. Az életét teljesen megváltoztatta a sport: ma már személyi edzőként dolgozik.

„Hatalmas erőt adott nekem az átváltozásom, és szinte kerestem a következő kihívást. Eldöntöttem, hogy megint életmódot váltok, de most másképp: állati fehérje nélkül készülök fel egy versenyre! Ez egy teljesen új, járatlan út volt. Egyedül kellett felfedeznem azt, hogy mire hogyan reagálok és kikísérletezni azt az étrendet, amivel elérem a célom, és ami megdönti a testépítők között általános nagy állati eredetű fehérje mítoszt” – folytatta Petra.

A lánynak 30 hét felkészülésből 12 hete kemény diétával telt. Akkor már kizárólag növényekből állt az étrendje.

Fotó: Ripost

„Úgy tűnik, bejött, ugyanis második lettem! Ez volt életem eddigi legjobb eredménye, pedig nem először versenyeztem! Manapság pedig már én is készítek fel testépítőket versenyre” – árulta el Petra.

S hogy a történet teljes legyen: a verseny előtti utolsó napon a szerelem is rátalált Petrára. Ekkor ismerkedett meg egy fiatalemberrel, és bár soha nem szokott versenyidőszakban randevúzni, vele kivételt tett, és nem bánta meg.

Vegán zöldségfasírt

Petra kedvence a vegán testépítő ételek közül az általa kreált zöldségfasírt, amelyet zsiradék nélkül készít el. Az alapja bambuszrostliszt, amelyet csökkentett zsírtartalmú lenmagliszttel egészít ki. Van benne borsófehérje-por, tápiókakeményítő, valamint egy kanál útifűmaghéj. Mindezt össze kell keverni és aranybarnára sütni.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Bezárta a lakásba Varga Juditot a tomboló Magyar Péter

borsonline.hu

Hamarosan indul a forgatás: Stohl Andrást követelik a kommentelők az Ázsia Expressz új évadába – íme a többi favorit

vg.hu

Küszöbön egy új háború: felrobbantottak egy orosz helikoptert Moldova szakadár területén

ripost.hu

Váratlan fordulat: fontos elhatározásra jutott Katalin hercegné

mandiner.hu

Hont András: Magyar Péter belezavarodott a történetébe

origo.hu

Megdöbbentő felfedezés: gyógyíthat a rágó?

mindmegette.hu

Itt a vége: Ördög Nóra szomorú bejelentése mindenkit váratlanul ért

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

Itt a bizonyíték: a földönkívüliek már itt vannak

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

ripost.hu

Ez volt a Legyen Ön is milliomos legnehezebb kérdése, alig tudja rá valaki a választ

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Hová lett a pénz? Csődben a város, Budapest baloldali vezetése a duplájára nőtt iparűzési adót is eltüntette

INSIDER

Jonathan 94 tagú német-afrikai családja után évente 1,5 millió eurót markol fel a német államtól

INSIDER

Hatalmas nyomás alatt a lengyel kormány: az év legnagyobb tüntetésére készülnek a gazdák

INSIDER

Emmanuel Macron összevissza beszél, háborúba sodorná Európát

INSIDER

Mindenki erre várt már: hatalmas fordulat áll be időjárásunkban

INSIDER

"Mi lesz így a kislányával?" - 4 éves gyermeket hagyott maga után Szabina

INSIDER

"Gyomoridegem van, amikor arra kell mennünk" – Rettegnek a helyiek a 41-es főúttól

INSIDER

„Békéscsaba mentőállomás. Kórház?!” - 20 év telt el az ikonikus telefonbeszélgetés óta, így van most a néni