Létrehozva: 2021.03.01.

Magyarország dobogós helyen áll az uniós átoltottsági statisztikában

Az Európai Unió összes tagállamában kiemelt fontosságú az oltakozás. A 27 ország közül jelenleg Magyarországon a harmadik legnagyobb az átoltottság. A múlt heti adatok azonban már vezető pozíciót mutatnak...

Málta és Dánia után Magyarországon a legmagasabb az átoltottság az EU-ban, jelenleg 6,94%. Az alábbi táblázatból látszik, hogy már csaknem 700 ezer ember kapta meg a védőoltást Magyarországon.

Az uniós tagállamok átoltottsági rangsorában jelenleg Magyarország a harmadik helyen áll.

Az alábbi diagram pedig már azt mutatja, hogy az elmúlt héten, a lakosságarányhoz viszonyítva Magyarországon oltották be a legtöbb embert.

Magyarországon oltották be múlt héten a legtöbb embert koronavírus ellen az uniós országok közül

Amint a hétvégén a Ripost is megírta, hazánkban változik az oltási stratégia. Galgóczi Ágnes ezzel kapcsolatban elmondta, hogy Minél több embernek akarják beadni az első koronavírus elleni oltást, ezért változik a Pfizer-Biontech és az AstraZeneca vakcinája esetében a második oltás időpontja.

Kifejtette: az oltási stratégia eddig az volt, hogy – az alkalmazási előiratnak megfelelően – minden esetben betartották az első és a második oltás közötti időintervallumot. Mostantól – annak érdekében, hogy megakadályozzák a vírus terjedését -, igyekeznek minél több embernek beadni az első oltást, hiszen már az is ad egy alapvédelmet a fertőzés ellen.

Ismertetése szerint a klinikai, tudományos és szakmai ismeretek alapján igyekeznek kitolni a második oltás időpontját. A Pfizer vakcinánál a 21. napról a 35. napra tolják a második oltást. Az AstraZeneca vakcinánál az alkalmazási előirat szerinti maximális időtartamot kihasználva, a 12. héten adják be a második vakcinát. A Moderna, valamint az orosz és a kínai vakcinák esetében egyelőre nem változtatnak a két oltás közötti oltási sémán.

Galgóczi Ágnes bejelentette, hogy változik az oltási stratégia hazánkban

Galgóczi Ágnes azt mondta: bíznak abban, hogy már az első oltás beadásával kialakítható lesz olyan védelem, amely megakadályozza a fertőzés terjedését. Így talán tavasz végére, nyár elejére olyan átoltottságot érnek el, ami valóban védelmet jelent a közösségnek. Már több mint 670 ezer embert oltottak be Magyarországon. Az NNK osztályvezetője úgy tapasztalja, hogy növekszik az oltás iránti bizalom.

Egy kínai szállítmányt leszámítva, soha ekkora mennyiségű oltóanyag egyszerre még nem érkezett Magyarországra, hiszen a brüsszeli beszerzésből 104 ezer volt az eddigi legnagyobb mennyiség – mondta Szijjártó Péter annak kapcsán, hogy hamarosan Magyarországra érkezik az orosz vakcina.

Egy kínai szállítmányt leszámítva, soha akkora mennyiségű oltóanyag nem érkezett egyszerre Magyarországra, mint amennyit két, Moszkva mellől hétfő hajnalban indult kamion szállít az ország felé – mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon közzétett videoüzenetében, a közép-európai külügyminiszterek találkozójára, Szlovéniába indulóban. Szijjártó Péter kifejtette, sajnos itt van a világjárvány harmadik hulláma, ezért Közép-Európában több ország is arra kényszerült, hogy szigorító intézkedéseket vezessen be, vagy tovább szigorítsa az eddigi korlátozó intézkedéseket. Annak érdekében, hogy ezek a lehető legkevesebb gondot okozzák az embereknek és a lehető legkevesebb kárt a gazdaságoknak, hétfőn Ljubljanában találkoznak a közép-európai külügyminiszterek – tette hozzá. A miniszter közölte, szlovén, szlovák, cseh és osztrák kollégáival találkozik annak érdekében, hogy koordinálják a lépéseiket. Fontos a koordináció, de az igazi megoldást kizárólag a vakcina jelenti – mondta, aláhúzva, ezért is jó hír, hogy hajnalban megindult Moszkva mellől két kamion, amely 280 ezer oltóanyagot hoz Magyarországra körülbelül 48 órán belül. Kiemelte, egy kínai szállítmányt leszámítva, soha ekkora mennyiségű oltóanyag egyszerre még nem érkezett Magyarországra, hiszen a brüsszeli beszerzésből 104 ezer volt az eddigi legnagyobb mennyiség. Szijjártó Péter elmondta, a 280 ezer orosz vakcina a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakembereinek döntését követően válik felhasználhatóvá. Hangsúlyozta, ezzel fel lehet gyorsítani az oltást, „előbb el tudjuk érni az átoltottsági szintet, amit a szakemberek megkövetelnek”. „Biztonságban leszünk, és biztonságosan újra tudjuk indítani az országot” – zárta videoüzenetét a miniszter.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kétségbeesetten próbálja eltüntetni Magyar Péter a Bajnai Gordonhoz vezető nyomokat

origo.hu

Spontán öngyulladás: minden magyarázat nélkül gyulladt fel több ember

metropol.hu

Most jött: tömegkarambol történt Budapesten, a mentők már a helyszínen

vg.hu

Megszűnik egy közkedvelt tévécsatorna, már csak néhány hétig sugározza a műsorait

ripost.hu

Édes családi fotón Puskás-Dallos Bogiék, ilyen nagyot nőt Ábel

magyarnemzet.hu

„Reménykedünk, hogy elég lesz az idő az olimpiáig” – edzője cáfolta, hogy Milák Kristóf titokban Ausztráliában tréningezett volna

origo.hu

Elképesztő dolgok történtek a római bordélyházakban

astronet.hu

Április havi horoszkóp: nagy felismeréseket tehetünk

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Stana Alexandra és Marics Peti újra együtt: most jelentették be

ripost.hu

Ez a három csillagjegy forró szerető 50 év felett is

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Megtörten nyilatkoztak a szülők: patkány harapta össze kiságyában a csecsemőt Pest vármegyében

INSIDER

Hátborzongató, ami a tragédiák sújtotta óbudai ház lakóival történt: Tóth Veráék azonnal elköltöztek

INSIDER

Csekkold le most, hogy be vagy-e jelentve!

INSIDER

Meddig tart még ki a rossz idő? Pokoli híreink vannak a következő napokra