INSIDER

Újabb fordulat: soron kívül kerül ismét a bíróság elé Csenge gyilkosa

Soron kívül tárgyalják újra K. Csenge gyilkosának ügyét. Végre megszülethet a régen várt ítélet.
  • Szerző: Ripost

Mint ismert, B. Roland egy találkozót követően végzett a mindössze 17 éves Csengével, akit fejjel lefelé egy vízelvezető aknába dobott. Az orvosszakértők szerint a fiatal halálát egyértelműen a vízbe fulladás okozta.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

K. Csenge gyilkosa a korábbi tárgyalások során négy év börtönbüntetést kapott, az ítélet jóformán közfelháborodást váltott ki. A lány családja nem volt képes elfogadni a gondatlanságból elkövetett emberölés miatt kiszabott büntetést, és az ügyészség szerint is szándékos emberölés miatt kellene ítéletet mondani.

20200303 Borsodnánasd
fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország
Gondatlanságból elkövetett emberölésben találta bűnösnek
a Miskolci Törvényszék B. Rolandot 2017-ben.
Az elkövetőt szabadlábra helyezték.
Fotó: Kozma István / Észak-Magyarország

Ezek után a brutális borsodnádasdi gyilkossággal kapcsolatban a Debreceni Ítélőtábla elnöke soron kívül rendelte el a másodfokú tárgyalást, aminek így már bármikor kitűzhetik az időpontját. Dr. Balla Lajos a döntését azzal indokolta, hogy a gyors elbíráláshoz kiemelkedően fontos társadalmi, igazságügyi, illetőleg közérdek fűződik – írja a Blikk.

„Bevallom, nagyon megdöbbentett a Debreceni Törvényszék elnökének döntése, több évtizedes praxisom alatt ilyet még egyik ügyemben sem tapasztaltam. Nagyon örülök a mostani döntésnek, és úgy érzem, érdemes volt verni az asztalt és erélyesen hangot adni nemtetszésünknek az elsőfokú ítélettel kapcsolatban. Nagyon remélem, most már igazságos ítélet születik, és az elkövetőt szándékos emberölésben mondják ki bűnösnek” – nyilatkozta a lapnak dr. Lichy József, Csenge családjának ügyvédje.

És ezeket olvastad már?