INSIDER

Új nevelési módszer terjed a neten! Orbitális ötlet vagy orbitális baromság?

Õrült vitát gerjesztett az interneten egy édesanya ötletes fotója. Az alkotó maga is meglepődött, hogy mennyire felpörgette az Facebookot a gyermekei által is viccesnek talált és a támogatásukkal elkészült kép, illetve a hozzá kiírt pár sor. Sok kommentelő csak nevetett egy jót, de rengetegen követendő példának tartják, és szép számmal vannak olyanok is, akik teljesen kiakadtak.
  • Szerző: Ripost

Rengeteg szülő nem tud mit kezdeni a gyerekekkel a nyári szünetben – nem véletlen, hogy több ezren osztották meg a Facebookon egy ceglédi édesanya, Ványiné Krisztina fotóját. Két gyermeke látható rajta, amint orrukkal egy-egy 500 forintost szorítanak a falhoz. A kép mellé a következő kísérőszöveg került:

„Adtam a gyerekeknek 500-500 forintot. Aki tovább bírja az orrával a falhoz nyomva tartani úgy, hogy ne essen le, azé a két ötszázas. Már 3 órája csend és nyugalom van a házban. :-)"

 

Bár a bejegyzés végén található mosoly jelzi, hogy viccről van szó, a hozzászólók hamarosan több csoportra szakadtak. Egyesek vették a lapot, és jól szórakoztak, mások magukból kikelve nekiestek az édesanyának, és a sárga földig lehordták. A felháborodott kommentelők sok mindenről írtak a szülői lustaságtól a pénzéhségre nevelésen át a gyermeki szófogadásig.

A %% által megkérdezett gyógypedagógus, Csuja Fanni inkább arra ösztönzi a szülőket, hogy pénz helyett inkább kreatív feladatokkal motiválják a gyerekeiket. Példát is említ: „Én azt csináltam a legnagyobbnál, hogy ha leül gyakorolni a zongorán, kap egy matricát, és ha összegyűlik 10-15 matrica, akkor választhat valamit. Nem feltétlenül játékot, élményt is kérhetett, mondjuk, hogy menjünk el ketten moziba” – szól a szakembertől a követhető ötlet. Igaz, a hosszú nyári szünet komoly kihívást jelent az édesanyáknak és az édesapáknak, de számos tipp létezik a szappanbuborék-fújástól azok vízipisztollyal történő szétlövésétől kezdve a közös sütikészítésen, illetve papírhajtogatáson át a régi családi fényképek nézegetéséig….

 

Ki mit szólt a netes geghez?

C. Rozália: „Kimondhatatlanul hálás vagyok... Holnap én vigyázok az unokákra.”

J. Judit: „Azonnal kipróbálom. Nem bírok a gyerekeimmel, teljesen megőrültek a nyáron. Könnyű annak, akinek mindig kéznél van a nagymama.”

L. Évi: „Valószínűleg azok, akik ezt most támadják, inkább megütik a gyereket... Egyszerűbb megoldás, ugye?"

L. Nikolett: „Szerintem hatalmas! Nekem mosolyt csaltál az arcomra. Aranyosak a gyermekeid, s ha olyan jó testvérek is, akkor tuti megosztják egymás közt egy-egy fagyira. (Persze értem a poént)."

 K. László: „Tíz perce ezen nevetek."

K. Jakab Demeter: „Szerintem ez nettó genyóság. Pláne kirakni."

Sz.-né B. Annamária: „Nem nevezheti magát szülőnek, aki ilyet tesz a gyerekével! Szégyen."

T. N. Ágnes: „Ez komoly??  És valakiknek ez tetszik?? Száradna el a keze annak a szülőnek, aki ilyen „játékot" ad a gyereknek. Plusz kib... lusta az ilyen szülő."

R.-né J. Mária: „Aztán jó hülye lesz a gyerek, meg csöndes a pénzért! Remélem, csak poén volt, mert annak elmegy."

S. László: „Poénnak jó, csak veszélyes. Egy csomó szülő azt hiszi majd, hogy ez a jó módszer, miközben jól megalázza a gyereket.”

 

S hogy mit szólt mindehhez a képet készítő és feltöltő anyuka, aki egyébként rendkívül kreatív ötletekkel teszi színessé és valóban élvezetessé gyermekei mindennapjait? Kiderül a  pénteki %% napilapból. Keresd az újságárusoknál!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?