INSIDER

Talicskába rakták a részeg férfit: szörnyű, ami ezután történt vele

Súlyosabb büntetést kér az ügyészség a vádlottakra, akik talicskában eltolták, majd hagyták meghalni súlyosan ittas ismerősüket.
  • Szerző: Ripost

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként a büntetések súlyosítását indítványozta annak a férfinak és két nőnek az ügyében, akik a lakóhelyükről egy kaszálóra szállították és ott magára hagyták a részegsége miatt magatehetetlen sértettet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Elsőfokon a Kecskeméti Törvényszék járt el az ügyben a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség vádirata alapján. Az elsőfokú ítélet szerint a férfi élettársával és annak testvérével egy Bács-Kiskun megyei tanyán éltek, ahol 2017. februárjában az esti órákban a férfi együtt italozott a sértettel.

Egy idő múlva a férfi távozásra szólította fel az erősen ittas sértettet. Miután a sértett nem akart elmenni, a férfi kilökte őt a házból az udvarra. A sértett ettől nem sérült meg, azonban a részegsége miatt nem tudott felállni és elmenni az ingatlanból. Ezért a férfi arra utasította az élettársát és annak testvérét, hogy az embert vigyék el a tanyáról a kanálishoz és hagyják ott. A két nő talicskán eltolta a magatehetetlen sértettet a csatorna melletti kaszáló területre, ahol magára hagyták és hazamentek. A fagypont alatti hőmérsékletben a nem télies ruházatba öltözött férfi néhány óra alatt kihűlt és meghalt.

Úgy lehet használni, mint egy szirénát

Fotó: Pixabay

Az elsőfokú bíróság a férfit felbujtóként elkövetett emberölés bűntette miatt 5 év 6 hónap börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra, míg a két nőt társtettesként elkövetett emberölés bűntette miatt, külön-külön, 2 év 6 hónap fogházbüntetésre, valamint 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész mindhárom vádlott terhére súlyosítás, míg a vádlottak és a védőik felmentés illetve enyhítés érdekében fellebbeztek.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a vádlottakkal szemben kiszabott szabadságvesztés és közügyektől eltiltás indokolatlanul enyhe, a bűncselekmény elkövetésének összes körülményére figyelemmel azok súlyosítása indokolt.

Másodfokon az ügyben a Szegedi Ítélőtábla dönt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?