Létrehozva: 2020.06.18.

Marika néni 1 órával a halála előtt hívta a polgármestert segítségért

Már évekkel ezelőtt megcsináltathatták volna a vízelvezetést, de a tótvázsonyi önkormányzat inkább értékpapírban kamatoztatta a 120 milliós pályázati pénzt. A 66 éves Marika néni meghalt a késlekedés miatt.

Tótvázsonyban egy 66 éves asszony férjével együtt próbálta megakadályozni, hogy a hatalmas esőzés miatt megáradt patak elöntse a kertjüket vasárnap délután. Marika néni azonban megcsúszott, beleesett a vízbe, és férje hiába próbálta megmenteni, a víz 50 méteren át sodorta és meghalt.

Fotó: Bors / Bánkúti Sándor

Arról már lapunk is írt, hogy a házaspár évek óta könyörgött az önkormányzati hivatalnak és a polgármesternek, hogy tisztítsák meg a patakot, hogy a nagyobb esőzések alkalmával ne vigye el a víz a kertjüket és a házukat, az azonban egy szívszorító körülményre csak most derült fény.

Marika néni, mielőtt férjével kiment, hogy újra maguk oldják meg a megáradt patak megtisztítását, felhívta telefonon a polgármestert és azt mondta neki: „most gyere ide, és nézd meg, miért könyörgünk már évek óta” – mondta el lapunknak egy helyi lakos, miközben az elhunyt asszony fia ugyanezt a tényt erősíti meg.

Sípos Ferenc polgármester azonban már csak akkor ért a helyszínre, amikor az asszonyt megpróbálták a mentők újraéleszteni. „Nem csodálom azt sem, hogy felhívta, azt sem, hogy aztán Lajos bácsival a vihar elmúltával maguk próbálták megoldani a bajt. Ki ne védené a házát, kertjét? A településeken futó patakok valóban nagyon keskenyek, de az esőzések alkalmával több száz hektárról zúdul le beléjük a víz, azt kéne, hogy továbbvezessék, medreik azonban erre alkalmatlanok, így a helyiek kertjét állandóan elönti a víz. Olvastam, hogy a polgármester szerint 3 évente egyszer fordul elő ilyesmi, de ez nem igaz. Ez sajnos majdhogynem heti szinten probléma itt” – mondta lapunknak egy helybeli.

Fotó: Bors

De ezt mondta maga a polgármester is, igaz még 2017-ben. Abban az évben nyert ugyanis településük 120 millió forintot a csapadékvíz elvezetési problémák megoldására.

„Az elmúlt évek esőzései sajnos jelentős károkat okoztak a településen, ezért is volt kiemelten fontos ez a pályázat. Az előkészületek hamarosan megkezdődnek, számításaink szerint jövő tavasszal kezdődhetnek meg a munkálatok” – jelentette meg a helyi lapban a saját maga által írt cikket a polgármester 2017. júliusában. A 120 millióval azonban azóta sem történt semmi, a település költségvetési jegyzőkönyve szerint értékpapírban tartják. Igaz, idén kiírtak a csapadékvíz elvezetésre egy közbeszerzést, de az eredménytelenül zárult. Telefonon elértük Sipos Ferenc polgármestert, aki az ominózus telefonhívásról nem kívánt nyilatkozni, kérdésünkre, hogy van-e lelkiismeret-furdalása, nem válaszolt. A pályázati pénzzel kapcsolatban azt mondta, szó sincs arról, hogy értékpapírban tartanák a pénzt, az összeg szerinte elkülönített számlán van. Azt mondja, a megnövekedett építőipari árak miatt nem volt elég a pénz, a legkedvezőbb árajánlat is 165 millió forint volt. „Most tudunk beadni egy kérelmet, pluszforrásra van még szükségünk” – indokolta, hogy miért ülnek a pénzen 3 éve.

Kedden egész nap gyertyagyújtással emlékeztek a tragikusan elhunyt Marika nénire, estére férje, Lajos bácsi rosszul lett és a mentőknek kellett elvinni. Információink szerint már jobban van.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Háborús üzenetet küldött Oroszország Amerikának

origo.hu

Döbbenet a Lidlben, fegyveres rendőrök rohantak ki a helyszínre

vg.hu

Máris újabb éttermet nyit a McDonald’s – nyáron már várja a vendégeket

metropol.hu

Házasság első látásra: Gyöngyi Csabival marad

magyarnemzet.hu

Orbán Viktor fogadta a holland Szabadságpárt vezetőjét

origo.hu

Ördög Nóra hatalmas bejelentést tett - kép

mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Rétvári Bence: A pedofiloknak nincs kegyelem

INSIDER

Folytatódik a felmelegedés vagy újra be kell gyújtani? - Ekkor ér véget a fűtési szezon

INSIDER

Dömötör Csaba: A magyar baloldal előterjesztette és meg is szavazta a Magyarország elleni EP-jelentést

INSIDER

Magyar Péter háborúpárti