INSIDER

Szörnyű: két elefántja is elpusztult a szadai szafariparknak – fotók

Az állatorvosok nem tudták pontosan meghatározni a hatalmas emlősök halálának az okát.
  • Szerző: Ripost

A nemrég nyílt magyar szafaripark a Magyar Nemzeti Cirkusz gondozásában nyitotta meg kapuit.

Az állatok és a hely által nyújtott élmény, hamar meghozta számukra a sikert és a napszerűséget. Olyannyira, hogy a mostani tragikus hírek még a német Bild oldalán is megjelentek.

Ugyanis a szadai park két elefántja Mambo és Betty elpusztultak. René Casselly, a legendás cirkuszfamília tagja október 21-én tudatta Facebook-oldalán, hogy mi történt – írja a Blikk.

„Megtört szívvel közöljük, hogy Mambo és Betty elhunyt. Tonga életét háromnapos küzdelem után sikerült megmentenünk. Még mindig nem tiszta, mi volt az állatok halálnak oka, amint több információm lesz erről, közölni fogom. Fáj a szívem, életem részei voltak ezek az állatok, többek voltak elefántoknál, családtagok voltak” – írta búcsú bejegyzésében René, amelyhez néhány fényképet is csatolt a fenséges állatokról.

Mit gebrochenem Herzen muss ich euch leider mitteilen, das Mambo und Betty verstorben sind und das Leben von Tonga...

Közzétette: Rene Casselly2020. október 21., szerda

A 37 éves Mambo Európa egyetlen cirkuszi bikája volt, a porond csillagjaiként léptek fel társával, a 35 éves Bettyvel. Boncolás nem volt, az állatorvosok nem tudták megállapítani a halál okát, az állatokat a park területén temették el. Előfordulhat, hogy az állatokkal valamilyen vírusfertőzés végzett.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A tökéletes habcsókot keresed? Íme a legjobb recept!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?