INSIDER

Szijjártó: újabb gyógyszerszállítmány érkezett, ezúttal Japánból

A favipiravir hatóanyagú tabletta nagyon fontos, ezzel segítik a koronavírus miatt kórházban ápolt betegek állapotának javulásását.
  • Szerző: Ripost

„Újabb egymillió darab, favipiravir hatóanyagú tabletta érkezett szombaton Magyarországra, ezúttal Japánból, ez segíti a koronavírus miatt kórházban ápolt betegeket abban, hogy minél előbb meggyógyuljanak és elkerülhessék a tüneteik súlyosabbá válását” – mondta a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán közzétett videójában.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: egész Európa küzd a világjárvánnyal, Magyarországon is egyre többen fertőződnek meg, és egyre több embert kezelnek kórházban.

„Azok a betegek, akiknek már tüneteik vannak, jó, ha szednek olyan favipiravir hatóanyagú gyógyszert, amellyel megelőzhető a tünetek súlyosabbá válása” – tette hozzá a külgazdasági és külügyminiszter.

Fotó: Facebook

Ezért Szijjártó Péter fontosnak nevezte, hogy a gyógyszerből folyamatos ellátás és utánpótlás legyen. Ez az ellátás és utánpótlás keletről érkezik – emelte ki.

Újabb gyógyszerszállítmány

Újabb gyógyszerszállítmány, ezúttal Japánból!??

Közzétette: Szijjártó Péter – 2020. november 21., szombat

Magyarország a jól védekező államok közé tartozik – mondta Gulyás Gergely a Magyar Nemzet keddi számában megjelent interjúban. A Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette, hogy a halottak száma egymillió lakosra vetítve Magyarországon 317, az Európai Unióban 481.

Gulyás Gergely leszögezte: a magyar állam felelőssége abban áll, hogy az elérhető legmagasabb színvonalú egészségügyi ellátást biztosítsa a fertőzötteknek, és ehhez minden szükséges lépést megtettek, felkészítették az egészségügyet a járvány második hullámára.

Jelenleg a magyar egészségügy képes a vírust kontroll alatt tartani, bármilyen gyorsan terjedjen is – fogalmazott.


A miniszter beszélt arról is, hogy a koronavírus-járvány az egész világon nagyobb visszaesést fog okozni, mint a 2008-as világgazdasági válság. Nem készültünk válságra, de most javunkra válik, hogy míg a baloldal alatt tömeges volt a munkanélküliség, addig mi a lehető legtöbb embernek adtunk munkát,és ezért mintegy 900 ezerrel dolgoznak többen a koronavírus-járvány időszakában, mint a baloldal kormányzása alatt. Most, amikor nehéz időket élünk, azért vagyunk hitelképesek a nemzetközi pénzpiacon, mert a kormányzásunk első tíz évében közel húsz százalékkal csökkentettük az államadósságot. Ebből most sajnos sok el fog veszni. De azért van miből veszíteni, mert az elmúlt tíz évben a magyar költségvetési gazdálkodás példás és fegyelmezett volt. A jó években felkészültünk a nehéz évekre„ – mondta Gulyás Gergely.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?