INSIDER

„Szerintem nagyon menő dolog névtelenül jót tenni” – ilyen a való életben Gál Kristóf rendőrségi szóvivő

Rendszeres véradó és gondolkozás nélkül segít másokon az operatív törzsből megismert csupa szív rendőrtiszt.
  • Szerző: Ripost

Megnyerő külső, kellemes orgánum, érthető, világos beszéd, finom humor, és rögtönzőkészség – Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője olyan erényekkel bír, amelyek birtokában hamar belopta magát a tévénézők szívébe. A veszélyhelyzet kihirdetése óta mindennap láttuk őt televízióban, nem túlzás azt állítani: jelenleg ő Magyarország egyik legismertebb embere.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Negyvenszeres véradó az alezredes

Gál Kristóffal az Országos Vérellátó Szolgálat épületében beszélgettünk. Mint kiderült: rendszeres véradó.

„A véradással úgy segítesz az embereken, hogy neked semmibe nem kerül ”– magyarázta a Borsnak Gál Kristóf. „Nincs összefüggésben a hivatásommal, hiszen már akkor is véradó voltam, amikor színészként dolgoztam. Szerintem nagyon menő dolog névtelenül jót tenni” – mondta az alezredes.

Az elmúlt hónapokban neki és az operatív törzs tagjainak nem sok szabadideje volt.

„Ez az időszak mindannyiunk részéről nagy türelmet igényelt, hiszen hétvégén is tartottunk tájékoztatót. Mivel a hétvégi délelőttöket is munkával töltöttem, kevesebb időm maradt a családomra. A feleségem sokkal többet vállalt az otthoni házimunkából, és a gyerekekkel is ő tudott inkább foglalkozni. A fiam 16 éves, a lányom pedig 13. Ők is felnőttként viselték ezt az időszakot. Mivel mi is otthon maradtunk, előkerültek a rég nem használt társasjátékok. Ezeknek az estéknek nagyon jó hangulata volt” – emlékezett vissza a szóvivő.

Gál Kristóf alezredes
korábban az életvédelmi osztályon dolgozott
Fotó: Bánkúti Sándor

Nevettek a mémeken

Gál Kristóf színészként kezdte a pályafutását, ám úgy érzi: most jóval több figyelem fordul felé, mint a színpadon.

„Rádöbbentem, hogy mi tényleg ott voltunk az emberek nappalijában. Nagyon furcsa és meglepő, hogy sokan köszönőlevelet írnak nekünk. Biztos vagyok benne, hogy az emberek abban a bizonytalan helyzetben igényelték ezeket a tájékoztatókat. Ezt érzem a köszönőlevelekből, vagy abból, hogy mennyien szeretnének velem közös képet készíteni az utcán” – mosolygott Gál Kristóf, aki intelligens humorával tökéletesen tudta kezelni az olyan helyzeteket is, mint amikor az operatív törzsről készült mémek sokasága lepte el az internetet.

És ezeket olvastad már?