INSIDER

Szabad a lagzi, de nem mindenáron: meglepő válaszok egy anyakönyvvezetőtől

Újra szabad a lakodalom az országban, de hiába szabad a csók, szabad a tánc: hatalmas a tanácstalanság. Egy anyakönyvvezető meglepő válaszokat adott.
  • Szerző: Ripost

Szabad a csók, szabad a tánc: május 28-tól újra lehet lakodalom, az esküvőre készülők nagy örömére. A kormány igent mondott a lakodalmakra, de hatalmas a tanácstalanság a jegyeseknél milyen feltételekkel tarthatnak lakodalmat. Egy anyakönyvvezető szerint a legjobb döntés, ha jövő évre halasztják a lakodalmakat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Akik már elhalasztották, ők már az eredetileg tervezett időpontban nem tudják megtartani a lakodalmukat

- nyilatkozta a -nak egy budapesti anyakönyvvezető, hozzátéve: később sokkal jobban lehet majd előre tervezni, ha már nem lesz szükség védettségi igazolványokra és az átoltottság is megfékezi a vírust. „Van rá esély, hogy a korábbi intézkedések mintájára a lakodalom védettségi igazolványokhoz lesz kötve, de egyenlőre erről még nincs elég információnk” – tette hozzá a -nak. A hölgy szerint van aki tart egy újabb hullámtól, ami újra előidézheti a lakodalmak korlázotozását.

szabad a lakodalom

Sok a kérdés a lakodalmak körül: tanácstalanok az anyakönyvvezetők és a jegyesek is Fotó: Seres Zsolt

Addig tolják a lakodalmat, amíg lehet

A legfrissebb információ szerint augusztusig biztos szükség lesz a védettségi igazolványokra. Az anyakönyvvezető ugyanakkor elmondta, az esküvők egy részét már megtartották, de sok külhoni magyar inkább eltolta jövőre a lakodalmat. „Volt aki nem tudta elhívni a szüleit a határátlépési szabályok miatt, ezért a nagy esküvőt jövőre tartják meg” – meséli az anyakönyvvezető, hozzátéve: sokan inkább megvárják az oltásukat, mert így nagyobb esély van rá, hogy többen elmennek.Az idősek félnek, hogy egy nagyobb lakodalmon megfertőződnek, ezért mindig azt tanácsoljuk a házasodó feleknek, hogy kérdezzék meg a násznépet, hogy elmennek-e, mert korántsem biztos”

Szabad a tömeg védettségi igazolvány nélkül?

A ceremóniamesterek is tanácstalanok egyenlőre a lakodalmak kapcsán.

„A párok akkor érzik jól magukat az esküvőn és a lakodalomban, hogy ott vannak velük azok, akiket meghívtak. Vajon a zárt helyen tartott lakodalmaknál elvárják-e a vendéglátóhelyektől, hogy az akár 100-150 fős esemény résztvevői rendelkezzenek védettségi igazolvánnyal? Aztán nem egy esküvőre külföldről is várnak vendégeket, ők vajon milyen feltételekkel lehetnek jelen?” – sorolja a kérdéseket Horváth Szilárd, ceremóniamester.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?