INSIDER

Május 28-tól újra lehetnek lagzik – fontos kérdések merültek fel

Szabad a csók, szabad a tánc: május 28-tól újra lehetnek lagzik, az esküvőre készülők nagy örömére.
  • Szerző: Ripost

Igent mondott a kormány a lakodalmakra, újra lehetnek lagzik! Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón bejelentette, hogy a beoltottak száma várhatóan a pünkösd utáni héten eléri az 5 milliót, május 28-án 0 órától pedig újra lesz lehetőség a lakodalmakra megtartására.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Horváth Szilárd ceremóniamester a megkeresésére elmondta, fél perccel a bejelentés után csörgött a mobilja. „Az a pár hívott, akik május 29-én szeretnék hivatalosan is összekötni az életüket, hogy ugye akkor igen a lakodalom?!”

Horváth Szilárd ceremóniamester (Fotó: Babó András)

A szakember örül a bejelentésnek, ugyanakkor hozzáteszi, számos kérdés merül fel az újra engedélyezett lagzik kapcsán, melyekre várhatóan a következő napokban megkapjuk majd a választ.

„A párok akkor érzik jól magukat az esküvőn és a lakodalomban, hogy ott vannak velük azok, akiket meghívtak. Vajon a zárt helyen tartott lakodalmaknál elvárják-e a vendéglátóhelyektől, hogy az akár 100-150 fős esemény résztvevői rendelkezzenek védettségi igazolvánnyal? Aztán nem egy esküvőre külföldről is várnak vendégeket, ők vajon milyen feltételekkel lehetnek jelen?” – sorolja a kérdéseket Horváth Szilárd.

Május 28-ától újra lehetnek lagzik
Fotó: Pixabay.com

„Sokan várták ezt a bejelentést, ismerek olyan esküvő előtt álló párt, akik a járvány miatt már a negyedik időpont-módosításnál tartanak... Én mindenesetre készen állok, két hete kaptam meg a második Szputnyik védőoltást” – zárja szavait a ceremóniamester.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?