INSIDER

Sosem találnád ki, mit kínálnak a Szigeten a borfaluban!

Nem, nem szívószálat! Nem is drogot! Valami olyasmit, amiben jócskán alulmúljuk az EU-s átlagot.
  • Szerző: Ripost

A régi mondás szerint: a hal inni kér. Ráadásul a magyar tógazdaságokból származó halakból készült ételeket fenséges nedűkkel lehet leöblíteni. Merthogy az Agrármarketing Centrum (AMC) egy ügyes húzással a Sziget fesztiválon üzemelő borfalut szemelte ki a halfogyasztás népszerűsítésére. A Kapj rá! kampány során napi ezer halat kínálnak majd rántva, grillezve vagy éppen hidegen. Erről Ondré Péter, az AMC ügyvezető igazgatója mesélt az M1-en.

Egy biztos: hiába kiváló a magyar hal, míg az Európai Unióban évente fejenként 20 kiló halat fogyasztanak, Magyarországon ez a szám az 5 kilogrammot sem éri el... Pedig ponty és afrikai harcsa előállításban hazánk piacvezetőnek számít hazánk az EU-ban.

És ezeket olvastad már?