INSIDER

„Végig kell hallgatni, mit tett ez a szörnyeteg Adrikával” – a meggyilkolt sólyi kislány családja szenved a tárgyaláson

Szeptemberben tárgyalják a sólyi gyermekgyilkos ügyét. Az áldozat édesapja elmondta: a kínok kínját élik át.
  • Szerző: Ripost

Vegyes érzésekkel várja a sólyi brutális gyerekgyilkosság áldozatának édesapja a kislány gyilkosának szeptemberi tárgyalását.

Horváth Győző egyrészt nagyon reméli, hogy példásan szigorú ítélet születik, másrészt azonban gyűlöl még csak belegondolni is, hogy egy helyiségbe kell lennie azzal az emberrel, aki kioltotta gyermeke, Adrienn életét.

„Igazság szerint már nagyon jó lenne, ha véget érne jogi értelemben ez az egész borzalom, hiszen rettenetesen megviseli az egész családunkat, amikor a bíróságra kell mennünk – kezdte Horváth Győző. – Gondoljon bele bárki, hogy nekünk ilyenkor végig kell hallgatni, hogy mit tett ez a szörnyeteg Adrikával, hogyan oltotta ki az ártatlan kislányom életét. Ép ésszel ezt nem lehet végigcsinálni, nem tudom, hogy honnan merítjük ilyenkor az erőt. Talán azért vagyunk képesek elviselni, mert hamarosan kimondják rá az ítéletet, és hosszú évekig egy cellában sínylődik majd. Bevallom, szívem szerint én soha nem engednem ki a börtönből” – mondta felháborodottan a Vasárnapi Blikknek a gyászoló édesapa, aki feleségével és másik gyermekével együtt minden szabadidejét a temetőben tölt kislánya sírjánál.

F. Ferenc, a sólyi kislány gyilkosa

Tavaly májusban holtan találták a Sóly mellett húzódó Séd patak partján Adriennt. A kislányt akkor már egy napja keresték, szülei ugyanis azonnal bejelentést tettek a rendőrségen, amikor előző nap eltűnt otthonról. Hamar kiderült, hogy a gyereket a szomszéd településen, Hajmáskéren élő F. Ferenc csalta el játszani a közeli erdőbe. A megvadult kamasz elhitette Adrienn-nel, hogy egy bűvésztrükköt mutat neki, kezeit hátul összekötözte, majd egy kővel agyonverte. Az elkövető a kislány ruháit levette, holttestét pedig a patakba dobta.

A gyilkos indítéka állítólag az volt, hogy miközben ő szerelmes érzelmeket táplált a kislány iránt, Adrienn egy másik fiúról kezdett beszélni neki. Ezen annyira bedühödött, a már korábban is indulatkezelési problémákkal küszködő Ferenc, hogy eldöntötte: végez áldozatával.

„Szörnyű, ami történt, de én akkor is amíg élek, kiállok a fiam mellett. Amikor tudok, megyek hozzá a börtönbe látogatni, ahol teljesen normálisan viselkedik, nincs rá semmi panasz. A bekerülése után nagyon összeomlott, de aztán a szakemberek segítségével összeszedte magát, azóta példásan viselkedik” – árulta el F. Ferenc édesanyja korábban.

 

És ezeket olvastad már?