INSIDER

„Kicsit félek” – a kis SMA-s Zsombi anyukája a Ripostnak árulta el, mi vár a gyermekre

A kisfiú anyukája lapunknak mondta el, hogy a szakemberek szerint nagyon fontos egészségügyi beavatkozások maradtak el a gyermeknél.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Zsombinak, a tündéri SMA-s kisfiúnak nemcsak a tornában van elmaradása az ehúzódó betegségei miatt, de pótolni kell a Zolgensma miatt kimaradt kötelező védőoltásokat is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Burinda-Szűcs Szabina

„Jártunk a védőnéninél és a héten elkezdjük pótolni a Zolgensma kezelés miatt elmaradt oltásokat. Alapból csúsztunk vele a szteroidos kezelés miatt, aztán jött ez a három hétig tartó betegség. Így Zsombi most három oltással van elmaradva” – magyarázta a -nak az édesanya, Burinda-Szűcs Szabina. „Kicsit félek az oltásoktól, mert a Zolgensma mellé kapott szteroidos kezelés után nagyon lassan áll vissza az immunrendszer. Tudni kell, hogy a Zolgensma mellet előírt kezelés leépíti, visszafogja az immunrendszert annak érdekében, hogy a Zolgensma megfelelően át tudja járni a testét és beépüljön. Miután megszűnik a szterodios kezelés, nehezen áll vissza az immunrendszer, minimum fél évnek el kell telnie ehhez. Mi már fél évvel vagyunk a Zolgensma után, így a szakemberek szerint megkezdődhet az elmaradt oltások beadása. Mivel egy betegségen is túl vagyunk mostl, kicsit félek tőle, de remélem, nem lesz gond! Csütörtökön kapja az első oltását.”

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A vendégváró, amiből egy morzsa sem marad
címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?