INSIDER

Sírva ölelték át szülei a 9 éves Imikét: játék közben érte a halálos baleset

Elképzelni sem lehet, milyen érzés, amikor két szülő próbálja megmenteni a saját gyermekét. A kilencéves Imi belecsúszott a Hamvas-csatornába, szülei azonnal rohantak hozzá, de nem tudtak segíteni rajta.
  • Szerző: Ripost

Vidám, szünidei programnak induló játékból lett borzasztó tragédia a Hajdú-Bihar megyei Bárándon. Egy helyi tanyán dolgozó pár, K. Imre és felesége, Icuka ugyanis magukkal vitték 9 éves kisfiukat, Imikét oda, ahol dolgoznak. A kiskamasz játék közben belecsúszott a Hamvas-csatornába. Bár a szülők azonnal a gyerek után ug­rottak, Imin már nem lehetett segíteni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Bors

Munka közben figyelték a gyerekeket

A gyerek szülei aznap, mint minden egyes napon nádudvari otthonukból egy bárándi juhász tanyájára mentek dolgozni. Ott hívta játszani Imi a 6 éves szomszéd kislányt. Míg Imre és Icuka keményen dolgoztak, a gyerekek a közeli Hamvas-csatorna partján játszottak, amikor is Imi véletlenül megcsúszott, és a csatornába esett.

„Imi nagyon vidám, mosolygós, eleven gyerek volt, mindenki imádta – mondta a Borsnak a család egyik ismerőse. – Nagyon vigyáztak Imire, hallottuk, hogy aznap is nagyon figyeltek rá, olyan helyen játszhattak csak a gyerekek, ahol rájuk láttak munka közben, nem voltak egyedül. Ahogy a baj megtörtént, a 6 éves kislány rögtön rohant a szüleiért, de akkor már Imre és Icu is szaladtak a csatornához„ – emlékezett vissza az ismerős.

Fotó: Bors

Koraszülött volt, gyengébb volt a szíve

Ica és Imre azonnal fiuk után vetették magukat a csatornába. Kihúzták Imit a vízből, de már késő volt.

„Úgy tudjuk, megállt a szíve szegény kisfiúnak. Hallottuk, hogy Imike koraszülött volt, és talán ettől gyengébb a kis szíve. Meleg is volt, felhevülhetett és megijedhetett, ahogy a hideg csatornába zuhant. Borzalmas tragédia, főleg úgy, hogy Imi és Icuka is példaértékű szülők voltak, minden percben figyeltek a kisfiukra” – szögezte le az ismerős a Borsnak. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, megpróbálták a gyereket újraéleszteni, de hiába. Úgy tudni, hogy bár nem sérült meg, de a mentők 6 éves játszótársát is kórházba vitték, vélhetően a kislány sokkot kapott, de az állapota stabil.

Fotó: Bors

Kései gyermekként született

Az ismerősöket és a barátokat mélyen lesújtották a történtek.

„Imike Icuka második házasságából született, Imre kései, egyetlen gyermeke. Nagyon boldog volt, hogy 45 éves korában fia született. Féltett kincsükként vigyáztak is rá„ – mesélték a nádudvariak. „Imi nagyon jó tanuló volt, imádott iskolába járni, három hangszeren játszott, és nemcsak a kortársai, de a felnőttek is rajongtak érte. Icuka első házasságából született féltestvéreivel is jó viszonyban volt. Egyszerűen borzalmas, hogy pont ilyen gondoskodó szülőkkel történik ilyen tragédia” – ingatta a fejét. A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az ügyet.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?