INSIDER

Schumacher régi főnökével tárgyalt Orbán Viktor

Fontos találkozója volt Orbán Viktornak a Karmelita kolostorban, ezért maradt el a szokásos Kossuth rádiós interjúja.
  • Szerző: Ripost

A péntek reggelekhez már hozzátartozik, hogy Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszél a koronavírus-járvány aktuális honi helyzetéről, valamint a gazdasági döntésekről.

Ma azonban elmaradt a miniszterelnöki interjú, és ennek nyomós oka volt, erről tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor reggel a Formula–1 Magyar Nagydíj előtt a Karmelita kolostorban találkozott Jean Todttal, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökével, az ENSZ-főtitkár közlekedésbiztonsági különmegbízottjával.

Orbán Viktor fogadta Jean Todtot, az FIA elnökét, aki korábban Michael Schumacher csapatfőnöke volt a Ferrarinál

Orbán Viktor fogadta Jean Todtot, az FIA elnökét, aki korábban Michael Schumacher csapatfőnöke volt a Ferrarinál (Fotó: MTI)

A tárgyalófelek Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel, az autó-motorsport fejlesztéséért és a közlekedésbiztonság kiemelt kezeléséért felelős kormánybiztossal közösen áttekintették a magyarországi autó-motorsport fejlesztésének további lehetőségeit és a kapcsolódó terveket.

A „királykategória” versenyzői 1986 óta minden évben visszatérő vendégek a Hungaroringen, a mogyoródi pályára a második leghosszabb ideje látogat el a sorozat megszakítás nélkül. A tavaly kötött megállapodás alapján 2027-ig biztosan számíthatunk az F1 legjobbjainak hazai megmérettetésére – emlékeztetett a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A megbeszélésen közlekedésbiztonsági kérdésekről is egyeztettek. Magyarország célja, hogy radikálisan csökkentse a halálos kimenetelű közlekedési balesetek számát. Szóba került, hogy a magyar kormány a teljes autóipari szektorra is kiemelt figyelmet fordít, hiszen az ország számára kitörési pontot jelent a jövő mobilitása és az akkumulátorgyártás – számolt be a találkozóról az MTI.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?